περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 22 Ιουνίου | 10:01μμ

Επίσκεψη του Δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου στην πυρόπληκτη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και οι Δήμαρχοι: Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Βύρωνα Άκης Κατωπόδης και Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών των τεσσάρων Δήμων επισκέφτηκαν τον Δήμο “Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας” στην Εύβοια και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Τσαμπουρνιώτη.

 

Στην αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσαμπουρνιώτης περιέγραψε τις συνέπειες από καταστροφική πυρκαγιά και τις πληγές οι οποίες παραμένουν ανοιχτές καθώς η συμβολή της κεντρικής εξουσίας παρουσιάζει σοβαρές καθυστερήσεις.

 

Η γενική εκτίμηση ήταν ότι η συνάντηση αυτή ήταν αφ’ ενός απολύτως αναγκαία και αφ’ ετέρου εξαιρετικά εποικοδομητική δεδομένου ότι αποφασίστηκε κάθε Δήμος να “υιοθετήσει” και μια κοινότητα. Ο κύριος σκοπός είναι να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων στις περιοχές που έχουν πληγεί κινητοποιώντας όχι μόνο τις διοικητικές δυνατότητες κάθε Δήμου, αλλά και τον λαό κάθε Δήμου, ώστε να αναπτυχθεί η συνείδηση της αδελφοποίησης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους κάθε πόλης. Άλλωστε η γενική εκτίμηση ήταν ότι, οι συνέπιες από τις πρόσφατες πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο σύνολο τους.

 

Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και με τους αντίστοιχους κοινοτάρχες μετά από την επί τόπου επίσκεψη και στις τέσσερεις κοινότητες, όπου έγινε η πρώτη καταγραφή των αναγκών.

 

Συγκεκριμένα ανέλαβαν

  • Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου την κοινότητα Κερασιάς,
  • Ο Δήμος Βύρωνα την κοινότητα Παππάδων
  • Ο Δήμος Ηλιούπολης την κοινότητα Αχλαδίου
  • Ο Δήμος Καισαριανής την κοινότητα Κοτσικιά

 

Οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με την επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών θα συνεχίσουν από κοινού την κινητοποίηση τους και την οργάνωση ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο