περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 29 Μαρτίου | 4:29πμ

Δελτίο Τύπου Δήμος Καισαριανής σχετικά με τα σχολικό κτίρια

13.11.2021

                        FAKENEWS ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Τις τελευταίες μέρες γίναμε θεατές μιας κακοστημένης και θλιβερής παράστασης σχετικά με το συμβάν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο. Την Παρασκευή 5/11/2021, ώρα 11:15 οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφού ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους του σχολείου, επισκέφθηκαν  το 7ο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να κάνουν αυτοψία βλάβης όπου και διαπίστωσαν ότι είχε αποκολληθεί μικρό τμήμα του σοβά στη λοξή απόληξη του κλιμακοστασίου που ανεβαίνει στην ταράτσα του κτιρίου ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσβάσιμο στους μαθητές. Οι μαθητές από τις αίθουσες του πρώτου ορόφου κατευθύνονται προς τα κάτω προκειμένου να εξέλθουν του κτιρίου και σε καμία περίπτωση προς τα πάνω, στην ταράτσα όπως είναι λογικό. Μάλιστα για τον λόγο αυτό είναι τοποθετημένο στο  σημείο, μόνιμα, εμπόδιο που υποδηλώνει ακριβώς αυτή την χρήση του χώρου και τον περιορισμό.

Κατά την διάρκεια  της ίδιας ημέρας λοιπόν και προκειμένου να επισκευαστεί το σημείο,  οι μηχανικοί χτύπησαν τις πέριξ της βλάβης επιφάνειες της οροφής, με εμφανώς βλαφθέντα τμήματα του σοβά, για να προσδιορίσουν την έκταση της βλάβης και αποκόλλησαν οι ίδιοι επιπλέον τμήματα, με αποτέλεσμα να πέσουν περισσότερα επιχρίσματα. Την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν κανείς στον χώρο, πλην των μηχανικών που επιχειρούσαν αποκατάσταση της βλάβης και βεβαίως ούτε μαθητές.

Την ίδια ημέρα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα Καισαριανής ΠΕ Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»  απευθύνεται  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να μεταδώσουν ότι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, τμήματα του σοβά έπεσαν σε χώρους του σχολείου όπου κυκλοφορούν  μαθητές, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Στον Τύπο διέρρευσαν φωτογραφίες με επιχρίσματα που υποτίθεται έπεσαν από την βλάβη, ενώ ήταν φωτογραφίες από τις εργασίες επισκευής της! Μέχρι στιγμής σε όσα καταγγέλθηκαν μετράμε δύο ψέματα, τα οποία μεταδόθηκαν από τα μέσα χωρίς αυτά να έρθουν σε επαφή με  εκπρόσωπο του Δήμου προκειμένου να διασταυρώσουν την πληροφορία, όπως σε επαφή με τον Δήμο δεν ήρθε ούτε η καταγγέλουσα.

Μερικές ημέρες αργότερα ενημερωνόμαστε από τα μέσα ενημέρωσης ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση, στην βάση αυτής της καταγγελίας, αξιόποινων πράξεων.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν δύο θύματα: την ΑΛΗΘΕΙΑ και τους εργαζομένους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καισαριανής που θα κληθούν να αποδείξουν ότι πράττουν το καθήκον τους, δηλαδή αυτό που όλοι εμείς στην πόλη ξέρουμε.

Ας πούμε όμως μερικές αλήθειες, γιατί το οφείλουμε αρχικά στους εργαζομένους της Υπηρεσίας που ασκούν τα καθήκοντά τους επιμελώς και αδιαλείπτως παρά τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτει το Υπουργείο στο Δήμο. Γιατί πέραν της εικονικής πραγματικότητας που κάποιοι επιχείρησαν να κατασκευάσουν  για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους  αντιπολιτευτικούς σκοπούς, υπάρχουν τα στοιχεία και οι αριθμοί που δεν διαψεύδονται. 

Στοιχείο 1: Μέχρι τη στιγμή που έπεσε ο σοβάς, δεν υπήρχε στο σημείο η παραμικρή ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές από το σχολείο ούτε από την Τεχνική Υπηρεσία, πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την υγρασία της στέγης, αντιθέτως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η στέγη μονώθηκε προληπτικά.

Στοιχείο 2: Στο σημείο στο οποίο έπεσε ο σοβάς από το ταβάνι δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά καθώς η σκάλα αυτή οδηγεί στην ταράτσα τους σχολείου.

Στοιχείο 3: Στο 7ο Δημοτικό σχολείο, όπως και στα υπόλοιπα σχολεία, οι εργασίες συντήρησης είναι αδιάλειπτες. Η Τεχνική Υπηρεσία διατηρεί λεπτομερή μηνιαία αρχεία με το σύνολο των εργασιών, ως τρανταχτές αποδείξεις της συνεχούς παρουσίας της σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Στοιχείο 4: Οι παραπλανητικές φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στο σχολείο, όπου τα συνεργεία έσπασαν μεγαλύτερη επιφάνεια του ταβανιού για να γίνει σωστή συναρμογή, και όχι από τη στιγμή που έπεσαν οι σοβάδες. Σε κάποια δημοσιεύματα χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από το σεισμό του ’81.

Στοιχείο 5: Τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών και βλαβών στα Σχολεία για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν στον αριθμό 221 και τον Οκτώβρη 234. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Στοιχείο 6: Η Δημοτική Αρχή δίνει πάντα προτεραιότητα στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία των σχολείων, κάτι που ομολογούν γονείς και καθηγητές. Η λειτουργία του Σχολείων ούτως ή άλλως εποπτεύεται από τα ΝΠΔΔ των Σχολικών Επιτροπών και ουδέποτε όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει κατατεθεί σε αυτές αντίστοιχο αίτημα.

Ας δούμε και κάποια γεγονότα για να καταλάβουμε τα ταπεινά αίτια των καταγγελιών:

Γεγονός 1: Το 2019, επί της θητείας του προηγούμενου Δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σταμέλου, έγινε ολική καθίζηση σε αίθουσα του 3ου Δημοτικού. Γιατί τότε δεν υπήρξαν αντίστοιχες καταγγελίες και ενέργειες εφ’ όσον η προτεραιότητα των καταγγελόντων είναι η ασφάλεια των μαθητών;

Γεγονός 2: Επίσης, κατά την προηγούμενη θητεία του κ. Σταμέλου στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπήρχαν τουαλέτες εντός του κτιρίου και τα παιδιά αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν τουαλέτες άλλου κτιρίου. Γιατί άραγε ούτε τότε το ζήτημα καταγγέλθηκε ενώ επρόκειτο για πρωτεύον υγειονομικό θέμα ;

Η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου έφτιαξε νέες τουαλέτες εντός του κτιρίου, αξιοποιώντας χώρους που μέχρι τότε και για πολλά χρόνια, ήταν εγκαταλειμμένες αποθήκες, εστίες μικροβίων και μόλυνσης, γεμάτες ποντίκια.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΤΗ

Καθώς από την κακοκαιρία και μετά και τα πρόσφατα περιστατικά σε σχολεία, ζητήματα τέτοιου είδους είναι στην επικαιρότητα. Η εργαλειοποίηση τέτοιων περιστατικών, δεδομένης και της απουσίας δημοσιογραφικής έρευνας, είναι πάντα για κάποιους μια πρόσφορη επιλογή. Αυτό συνέβη και σε αυτή την περίπτωση όπου παραπλανώντας την κοινή γνώμη με ανακριβή και ψευδή στοιχεία έγινε η καταγγελία αυτή, που όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην συνέντευξη, σκοπό είχε να αναδείξει ως επικίνδυνο για την σχολική κοινότητα ένα πρόβλημα που αμέσως επισκευάστηκε και ελέγχθηκε, με σκοπό απλώς να δημιουργηθούν εντυπώσεις που ενισχύουν ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό επιχείρημα.

Τα ζητήματα της παιδείας και η υποχρηματοδότηση της είναι για όλους μας μια διαρκής προτεραιότητα ωστόσο το να παραποιείς την πραγματικότητα για να αναδείξεις μια γενική κατάσταση δεν είναι ποτέ θεμιτό καθώς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Δυστυχώς όμως, αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής που εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος και αυτό δεν περνάει από το χέρι μας.  Γιατί απλούστατα στο σημείο στο οποίο έπεσε ο σοβάς από το ταβάνι δεν έχουν πρόσβαση (ή δεν θα έπρεπε να έχουν) τα παιδιά (τι δουλειά έχουν άλλωστε τα παιδιά στη σκάλα της ταράτσας;). Αυτό κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσε η διευθύντρια του σχολείου! 

Εκτός από τις ετήσιες εργασίες συντήρησης των σχολείων που χρηματοδοτούνται από την ΣΑΤΑ, διεκδικήσαμε έργα 2 εκατομυρρίων ευρώ για τα σχολεία όλης της Καισαριανής, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ενώ μέσα στον μήνα ξεκινά επίσημα έργο 370.000 ευρώ επίσης για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μάλιστα είχε παρουσιάσει τα παραπάνω σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έπειτα από αυτή την ψευδή καταγγελία και τις διαστάσεις που έλαβε μέσω της αναπαραγωγής της, για πρώτη φορά Συνδικαλιστικός Φορέας εργαζομένων του δημοσίου κατέληξε να παραπέμπει έμμεσα  στη δικαιοσύνη εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής στην βάση χαλκευμένων πληροφοριών.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η κ. Δριμάλα είναι δασκάλα σε σχολείο του Βύρωνα, όχι της Καισαριανής, οπότε δεν έχει προσωπική εμπειρία από τις εργασίες ελέγχου και συντήρησης των σχολείων της πόλης μας. Ως πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» ουσιαστικά αρθρώνει την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ανέδειξε το θέμα δεν αξιώθηκε ποτέ να ζητήσει την άποψη της Δημοτικής αρχής ούτε και της Υπηρεσίας, η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια.

Η Δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου και θα προστατεύσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Η αήθης επίθεση στην δημοτική Αρχή, με κατά συρροή ανακρίβειες, η απαξίωση χαρακτήρων, το κυνηγητό έως και την πολιτική εξόντωση του αντιπάλου, είναι πρακτικές ανελεύθερων καθεστώτων. Ορισμένοι κύκλοι όμως αδυνατούν να απαγκιστρωθούν από τη συγκεκριμένη πρακτική. Σε αυτούς θα απαντήσουμε όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο Χρήστος Βοσκόπουλος θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του για την αναγέννηση της πόλης και τα αποτελέσματα του έργου του είναι ήδη ορατά από όλους τους συμπολίτες μας. Η Δημοτική αρχή εργάζεται ώρες ατέλειωτες καθημερινά για το όφελος της πόλης. Ο Δήμαρχος των πολιτών και όχι του κομματικού ακροατηρίου αλλάζει την πόλη. Την πόλη που για 5 χρόνια άφηναν στο έλεος της τύχης, με καταστροφικές συνέπειες.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο