περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Δευτέρα, 04 Μαρτίου | 3:27πμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

10.12.2021

Το τμήμα Παιδείας του Δήμου Καισαριανής σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας του Παιδιού υλοποιούν κύκλο σεμιναρίων πρώτων βοηθειών για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη.

Το πρώτο σεμινάριο υλοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και απευθυνόταν στους υπαλλήλους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου.

Με γνώμονα την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών, τα σεμινάρια στοχεύουν στην κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας φροντίδας και εκπαίδευσης, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στην παροχή πρώτων βοηθειών, αν παραστεί η ανάγκη.

Σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα σεμινάρια στους παιδαγωγούς των νηπιαγωγείων και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ο κύκλος των σεμιναρίων εντάσσεται στο συνολικότερο πρόγραμμα του Δήμου Καισαριανής για την ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων, σε συνάρτηση με την κατάρτιση, για πρώτη φορά στην πόλη, Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας και την ολοκλήρωση των σχεδίων των σχολικών μονάδων.

Από την αρχή της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας και Τουρισμού, Μάνος Κιτσέλλης, απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας στους διευθυντές των σχολείων, αποστέλλοντας εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο, σε μια προσπάθεια να συλλεχθούν βασικές πληροφορίες, οι οποίες θα ενσωματώνονταν στο Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, με συγκεκριμένες προβλέψεις για τις σχολικές μονάδες. Στόχος ήταν να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις και να σχεδιαστούν δράσεις που θα κάλυπταν τα όποια κενά.

Δυστυχώς η πρωτοβουλία τότε θεωρήθηκε από κάποιους ως κίνηση παρέμβασης και απόπειρας ελέγχου στις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να απαντηθούν ελάχιστα ερωτηματολόγια.

Παρά τις αρχικές δυσκολίες και καθυστερήσεις, η υλοποίηση του αρχικού σχεδίου μπαίνει πλέον σε εφαρμογή, με πρώτη δράση το σεμινάριο πρώτων βοηθειών. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, έγινε επικαιροποίηση των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Έκτοτε, η Δημοτική Αρχή σε άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου κάνουν τεράστιες προσπάθειες τόσο για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και για την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των σχολείων, προκειμένου να διασφαλίσουν πως τα παιδιά της πόλης φοιτούν σε σχολεία ασφαλή, τόσο κτιριακά όσο και σε επίπεδο ποιότητας της καθημερινότητάς τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο