περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 22 Ιουνίου | 11:15μμ

Ψηφιακός Ξεναγός

05.01.2022

Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας Καισαριανής (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. – Α.Σ.Ι.) εξασφάλισε επιχορήγηση 32.000€ για την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο “Καινοτομικός Ψηφιακός Ξεναγός Δήμου Καισαριανής”, το οποίο αφορά στο σχεδιασμό θεματικών περιπάτων με τη συνδρομή ψηφιακού ξεναγού.

Τα θέματα των διαδρομών θα αφορούν την ιστορία, την τέχνη, τη γαστρονομία, το περιβάλλον, τα πρόσωπα πίσω από τα γεγονότα καθώς και σημεία της πόλης που ανακαλούν ενδιαφέρουσες αφηγήσεις.

Η πλατφόρμα, αξιοποιώντας το πλούσιο υλικό του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Καισαριανής, θα χρησιμοποιεί πλήθος αφηγηματικών μέσων (κείμενα/άρθρα, φωτογραφίες, video, ηχητικά αποσπάσματα χάρτες κλπ) με στόχο την οργάνωση των πληροφοριών για κάθε αντικείμενο – θέμα περιήγησης, και την προβολή τους από διαδραστικές εφαρμογές στο διαδίκτυο και σε φορητές συσκευές τύπου smartphone (iOS και Android).

Αρχικά το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη της πλατφόρμας και τη δημιουργία περιεχομένου για τρεις πιλοτικές διαδρομές:

– Η ζωή των Μικρασιατών στην Καισαριανή

– Η καλλιτεχνική και γαστρονομική μνήμη της πόλης

– Η σχέση της Καισαριανής με τον Υμηττό

Η Καισαριανή αναγνωρίζεται ως πόλος εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Το ιστορικό και πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής είναι πολύτιμος πόρος για την ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα και οφείλουμε να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα. Η αξιοποίησή του δημιουργεί υψηλές προστιθέμενες αξίες και πολύ-επίπεδες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Ο Ψηφιακός Ξεναγός εντάσσεται στη γενικότερη πολιτιστική πολιτική του Δήμου Καισαριανής, προτεραιότητες της οποίας είναι η διατήρηση, ανάδειξη και ανάπτυξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, με σύγχρονα και προσβάσιμα μέσα για όλους, καθώς και η αξιοποίηση της κληρονομιάς αυτής για την βιώσιμη τουριστική ανάδειξη της πόλης με πολλαπλά οφέλη για το Δήμο και τους πολίτες του.

Το έργο βρίσκεται σε φάση συμβασιοποίησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο