περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 18 Απριλίου | 6:29πμ

Γρηγορίου Θεολόγου: έργο ενίσχυσης αντιπλημμυρικού δικτύου ομβρίων

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση υλοποίησης ενός σπουδαίου έργου για την Καισαριανή, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 715.434.00 €.

Πρόκειται για έργο ενίσχυσης του αντιπλημμυρικού δικτύου ομβρίων επί της οδού Γρηγορίου Θεολόγου, το οποίο προβλέπει την τοπική τροποποίηση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων και την ενίσχυσή του με επιπλέον φρεάτια υδροσυλλογής, σε όσα σημεία έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού, καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε κάθετους δρόμους.

Πέραν των αποχετευτικών εργασιών, το έργο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, μεταξύ αυτών συνολική ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Θεολόγου με νέα ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή των πεζοδρομίων με οδεύσεις για ΑμΕΑ και διαβάσεις πεζών, περαιτέρω ενίσχυση του οδοφωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και τόνωση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ζώνες στάθμευσης οχημάτων, καθώς με την ανάπλαση των πεζοδρομίων θα μετατοπισθούν και τα ρείθρα της δεξιάς πλευράς της ανόδου της Γρ. Θεολόγου.

 Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανε τη σημασία της υλοποίησης αυτού του τόσο αναγκαίου έργου για την Καισαριανή, με πολλαπλά οφέλη για την ασφάλεια των πολιτών και το περιβάλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο