περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 26 Απριλίου | 8:56μμ

Επίσκεψη Γερμανίδας Υφυπουργού Πολιτισμού στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Την Κυριακή, 10 Ιουλίου, η Γερμανίδα Υφυπουργός Πολιτισμού, Κλαούντια Ροτ, επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο Καισαριανής, κατόπιν δικού της αιτήματος.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, με την Γερμανίδα Υφυπουργό Πολιτισμού, Κλαούντια Ροτ

Η Κλαούντια Ροτ, υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού και Ιστορικής Μνήμης σε ομοσπονδιακό επίπεδο είναι η τρίτη Γερμανίδα αξιωματούχος που επισκέπτεται το Θυσιαστήριο της Λευτεριάς, μετά τον πρώην Γερμανό Πρόεδρο Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ, το 1987, και τον νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Μίχαελ Ροτ, το 2021.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, το 2021, με τον Μίχαελ Ροτ, πρώην, υφυπ. Εξωτερικών (νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου)

«Θέλω να μάθω τα πάντα. Νιώθω ντροπή» σχολίασε η Γερμανίδα Υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως «στα γερμανικά βιβλία ιστορίας δεν υπάρχει τίποτα να διαβάσουμε για ό,τι συνέβη εδώ, στην Καισαριανή. Δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με την καταστροφή ολόκληρων πόλεων και χωριών».

Η επίσκεψη της κας Ροτ δεν ήταν μια επίσημη επίσκεψη, αλλά περισσότερο μια προσωπική επιθυμία για να σχηματίσει άποψη για τα ναζιστικά εγκλήματα την περίοδο της Κατοχής στην Ελλάδα.

Με δική της πρωτοβουλία συστάθηκε πρόσφατα ένα νέο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τη Γερμανική Κατοχή στην Ευρώπη. Στόχος της κας Ροτ είναι ένα σημαντικό κομμάτι των ερευνών να αφορά την ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα.

«Είναι δική μου ευθύνη, από το δικό μου χαρτοφυλάκιο για τον Πολιτισμό και την κουλτούρα μνήμης, να γίνουν γνωστά όλα αυτά τα εγκλήματα στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για μια σχέση Ελλάδας και Γερμανίας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη φιλία»

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, τόνισε ότι «οφείλουμε να μην ξεχνάμε τι συνέβη στην Ελλάδα και την Ευρώπη από τον ναζισμό και τον φασισμό, που ξεπροβάλλουν και πάλι σε διάφορα σημεία». Ο Δήμαρχος τόνισε ενώ τόνισε την ανάγκη «να κρατηθεί ζωντανό το αίτημα των αποζημιώσεων. Πρόκειται για ένα διάλογο που πρέπει να τελεσφοφήσει».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υφυπουργό Πολιτισμού για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων κατά του Φασισμού και τη θετική ανταπόκριση που έχει στο κάλεσμα αυτό από πόλεις και χωριά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο