περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Έργα υποδομής στο Δήμο Καισαριανής: Αντικατάσταση γεώτρησης στην Άνω Καισαριανή

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε το πολύ δύσκολο έργο της πλήρους αντικατάστασης της αντλίας μίας εκ των δύο γεωτρήσεων που βρίσκονται στην ‘Άνω Καισαριανή.

Ο Δήμος Καισαριανης διαθέτει δύο (2) γεωτρήσεις, μία πλησίον της οδού Κατεχάκη και μία στην οδό Δερβενακίων.

Οι δύο γεωτρήσεις κατασκευάστηκαν το 1995 και παράγουν πάνω από 450 κυβικά νερού ημερήσιως.

Μέσω των δύο αυτών γεωτρήσεων υδροδοτούνται το Νεκροταφείο Καισαριανής, η περιοχή του Βλητικού Σταθμού, το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», η Μονή του Αγίου Ιωάννη, το Δημοτικό Πάρκο «Τα Ξύλινα», το Πάρκο της οδού Ανατολικής Θράκης και εν μέρει το Πάρκο του Σκοπευτηρίου.

Στην γεώτρηση της οδού Κατεχάκη έγινε στο πολύ δύσκολο βάθος των 270 μέτρων, απεγκατασταση και εγκατάσταση νέων υποβρυχίων αντλιών με ηλεκτροκινητήρα 40hp και πίνακα inverter, για πρώτη φορα στον Δημο Καισαριανής.

Το σύστημα της γεώτρησης αυτής παρουσίαζε εκτενή βλάβη εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα σοβαρότατα προβλήματα στην απόδοση της γεώτρησης. Μετά την πλήρη αντικατάσταση των αντλιών, η γεώτρηση θα επαναλειτουργήσει κανονικά, αποδίδοντας τα μέγιστα.

Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει πλήρης αντικατάσταση και της αντλίας στη γεώτρηση της οδού Δερβενακίων η οποία υδροδοτεί το Πάρκο του Σκοπευτηρίου.

Ο Δήμος Καισαριανής αντλεί νερό συνολικά από 98 παροχές της ΕΥΔΑΠ, αλλά η στρατηγική διαχείρισης πόρων του Δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου και της Δημοτικής Αρχής συνολικά, από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων τους, ήταν να επιτευχθεί απομείωση του αριθμού των παροχών αυτών με τελικό σκοπό βεβαίως τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση του Δημοτικού προϋπολογισμού για σκοπούς ύδρευσης.

Είμαστε ο Δήμος με το μεγαλύτερο ποσοστό περιαστικού πρασίνου στην Αττική: 131 τ.μ. ανά κάτοικο.

Ήρθε η ώρα να επιδιώξουμε και να κατορθώσουμε αυτάρκεια σε υδροδότηση για το πράσινο που δροσίζει εμάς και τις γύρω συνοικίες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο