περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 29 Μαρτίου | 1:58μμ

Ο Δήμος Καισαριανής στην «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023»

Ο Δήμος Καισαριανής είχε την τιμή να είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση «Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030» στο πλαίσιο της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος κατά τη διάρκεια της βιντεοσκοπημένης ομιλίας του

Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση αφιερωμένη στους επαγγελματίες του Πολιτισμού με προσκεκλημένους/ες ομιλητές/τριες από 13 χώρες, που φιλοξενείται στην Ελευσίνα μεταξύ 10 και 13 Νοεμβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος κλήθηκε να συμμετάσχει σε μια από τις 13 ομάδες εργασίας της Συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, με τίτλο “Η τέχνη και ο πολιτισμός ως μοχλοί ανάπτυξης των πόλεων“.

Η πρόσκληση από την Επιμελήτρια της διοργάνωσης «Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030» και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της «Λάρνακα 2030 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Υποψήφια Πόλη», και Κέλλυ Διαπούλη, είχε εφαλτήριο τη μεγάλη ανάπλαση του Σκοπευτηρίου, ως αιχμή του δόρατος του μακρόπνοου πολιτιστικού σχεδιασμού του Δήμου Καισαριανής και του Δημάρχου προσωπικά.

Το συντονισμό της συζήτησης έκανε η κυρία Διαπούλη, μαζί με τον Γενικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» Μιχαήλ Μαρμαρινό.  

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κος Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας, ο κος Βαγγέλης Ντηνιακός, Δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο κύριος Αργύρης Οικονόμου, Δήμαρχος Ελευσίνας – Μαγούλας, ενώ τον Δήμαρχο Καισαριανής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, κος Μάνος Κιτσέλλης.

Το πάνελ των ομιλητών με τους δύο συντονιστές

Η Καισαριανή, το Χαϊδάρι, και η Ελευσίνα βρίσκονται σε μια διαδικασία αναπλάσεων μεγάλων εκτάσεων και μετατροπής τους σε πολυχώρους πολιτισμού. Δίπλα τους μία κυπριακή πόλη, η Λάρνακα, που διεκδικεί τον τίτλο της ΠΠΕ για το 2030, έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια μία σειρά αναπλάσεων που δημιουργούν ένα νέο πολιτιστικό απόθεμα. ΟΙ συμμετέχοντες ανέλυσαν πώς η πολιτιστική στρατηγική των εν λόγω πόλεων υποστηρίζει τη λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων, καθώς και ποιες είναι οι προβλεπόμενες χρήσεις και πώς το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο θα έρθει να κατοικήσει αυτούς τους χώρους.

Από αριστερά προς δεξιά: ο Δήμαρχος Λάρνακας, κος Ανδρέας Βύρας, η Επιμελήτρια της διοργάνωσης «Μυστήριο_56 3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030» κα Κέλλυ Διαπούλη, ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» κος Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κος Βαγγέλης Ντηνιακός, και εκ μέρους του Δημάρχου Καισαριανής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, κος Μάνος Κιτσέλλης.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου έγινε μέσω βιντεοσκόπησης, καθώς ο Δήμαρχος αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό για την πόλη μας ταξίδι στο εξωτερικό.

Τίτλος της ομιλίας του Δημάρχου Καισαριανής, Χρήστου Βοσκόπουλου ήταν «Η πολιτισμική ταυτότητα της Καισαριανής ως βασικός αναπτυξιακός άξονας για την πόλη». Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πολιτισμικό δίπολο πάνω στο οποίο διαμορφώθηκε αυτή η ταυτότητα, η Μικρασιατική Καταγωγή και η μαζική συμμετοχή των Καισαριανιωτών στην Εθνική Αντίσταση, καθώς και πως το δίπολο αυτό αποτυπώνεται αρχιτεκτονικά στην πόλη, μέσω των δύο εμβληματικών τοποσήμων, της Κεντρικής Πλατείας και του πάρκου του Σκοπευτηρίου.

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του δημάρχου στον εξής σύνδεσμο:

Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Μυστήριο 56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030 ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Μυστήριο_56  3η Συνάντηση Πολιτισμός 2030: Πρόγραμμα – 2023 Eleusis – European Capital of Culture

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο