περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Στο Δίκτυο BELC μπαίνει ο Δήμος Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής μπαίνει στο δίκτυο «Χτίζοντας την Ευρώπη μαζί με τους Τοπικούς Άρχοντες» (Building Europe with Local Councillors -BELC).

Ο Δήμαρχος Καισαριανής παρακολουθεί τις ομιλίες των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της Συνάντησης

Ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος συμμετείχε στην Εναρκτήρια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με Εκπροσώπους Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, που οργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αντικείμενο της Συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Δικτύου Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενός δικτύου συνεργασίας και διάδοσης πληροφοριών για Ευρωπαϊκά θέματα που αφορούν τους δημότες σε τοπικό επίπεδο.

Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο Δίκτυο είναι:

Προνομιακή πρόσβαση σε επίσημες πηγές πληροφόρησης της Ε.Ε., επικοινωνιακό υλικό, διαδικτυακά και δια ζώσης σεμινάρια και άλλες μορφές πληροφόρησης, που ενισχύουν την ανάπτυξη διαλόγου με τους πολίτες για θέματα της Ε.Ε.

Συμμετοχή κατά προτεραιότητα σε επισκέψεις, δια ζώσης ή διαδικτυακές, στο Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, οργανωμένες στη γλώσσα του συμμετέχοντος μέλους για τους τομείς που ενδιαφέρουν την εκάστοτε τοπική αρχή.

Πρόσβαση σ’ ένα δραστήριο δίκτυο αιρετών μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας και ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Προβολή, σε επίπεδο Ε.Ε., των δραστηριοτήτων των μελών στο πλαίσιο του δικτύου.

 Ο γενικός στόχος του δικτύου είναι να υποστηριχθεί η δημιουργία μιας πραγματικά ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας.

Εκπρόσωποι Δήμων της Περιφέρειας Αττικής στην εναρκτήρια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Ο Δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, δήλωσε ότι ο Δήμος Καισαριανής είναι ένθερμος υποστηρικτής ενός δικτύου για την οικοδόμηση της Ευρώπης με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ότι η Καισαριανή θα είναι από τις πρώτες ελληνικές πόλεις που θα ενταχθούν στο Δίκτυο BELC, ενώ μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Καισαριανή είναι μεν μια μικρή πόλη, αλλά έχει μεγάλο ανάστημα και ένα ισχυρό Brand name. Σήμερα συμμετέχουμε σε δίκτυα και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για θέματα Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής και επιδιώκουμε τις δικτυώσεις τόσο με τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όσο και με πόλεις στον Ασιατικό και Αφρικανικό περίγυρο της Ελλάδας. Πρόσφατα, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Σμύρνης, στην Τουρκία, μια πόλη 5 εκ. κατοίκων και συνυπογράψαμε Διακήρυξη Ειρήνης και Συνεργασίας, με στόχο την αδελφοποίηση των δύο Δήμων και τη δημιουργία αυτοδιοικητικού δικτύου ειρήνης. Το καλοκαίρι συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Πολιτών της Μεσογείου “Mayors of the Mediterranean: urban air makes you free” στην Κατάνια της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Med Dialogue for Rights and Equality. Στο Πρόγραμμα αυτό, μαζί με άλλες 30 χώρες από την Ευρώπη και την Μεσόγειο, επιχειρούμε να συμβάλλουμε σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την ενίσχυση των δομών και των υποδομών των πόλεών μας, την προστασία της Μεσογειακής πόλης και της αστικής κουλτούρας. Έχουμε την πεποίθηση ότι, η ανάπτυξη της λεγόμενης διπλωματίας των πόλεων μπορεί να προκαλέσει θετικές εξελίξεις εντός της λεκάνης της Μεσογείου, αποτελεσματικότερα και προς όφελος του συνόλου των πολιτών μας.»

Ο Δήμαρχος Καισαριανής αναφέρθηκε, τέλος, στην πρωτοβουλία του για τη σύσταση ενός πανευρωπαϊκού δικτύου πόλεων με ιστορικό αποτύπωμα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Αφετηρία είναι η Καισαριανή, μια πόλη που υπέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την ίδια περίοδο που ο χώρος του Σκοπευτηρίου της χρησιμοποιήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις για μαζικές εκτελέσεις ανταρτών και μελών της ελληνικής αντίστασης. Η πρωτοβουλία Cities Against Fascism προτάσσει ως καθήκον όλων μας, την προσπάθεια να διατηρηθούν οι μνήμες ζωντανές και να μεταδοθεί με ισχυρό τρόπο στις σημερινές και στις μελλοντικές γενιές των Ευρωπαίων, τι πραγματικά σημαίνει φασισμός. Τα μέλη του Δικτύου καλούν σε εγρήγορση για την άνοδο και πάλι του φασισμού στην Ευρώπη, και προβάλλουν την υποχρέωση όλων των πολιτών να ενεργοποιηθούν, ενώνοντας τις προσπάθειές τους σε έναν νέο αγώνα κατά του ολοκληρωτισμού. Πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό το εγχείρημα έχει η τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της οποίας δύναται να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα ανοιχτού και μόνιμου διαλόγου σχετικά με τις εμπειρίες, την ιστορική γνώση και τις προτάσεις που θα βοηθήσουν να θωρακίσουμε τις πόλεις και τις κοινότητές μας απέναντι στο φασισμό. Η ανταπόκριση είναι ήδη μεγάλη, και η διοργάνωση του 1ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του Δικτύου προγραμματίζεται για το 2023 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο