περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 29 Μαρτίου | 9:29πμ

Τα τρία υπαίθρια γυμναστήρια στην Καισαριανή είναι γεγονός

Ολοκληρώθηκε, κατά τη διάρκεια των εορτών, η τοποθέτηση των τριών υπαίθριων γυμναστηρίων

στα τρία μεγάλα πάρκα της πόλης. Η μεγάλη αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών συνεχίζεται!

Τα όργανα γυμναστικής στο Πάρκο “Τα Ξύλινα”

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καισαριανής ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την τοποθέτηση των τριών υπαίθριων γυμναστηρίων, ως μέρος του συνολικού προγράμματος αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης που περιλαμβάνουν την ανακαίνιση των 10 ανοιχτών γηπέδων της πόλης, την ανακαίνιση του χώρου του Δημοτικού Σταδίου “Μιχάλης Κρητικόπουλος” και την αντικατάσταση της ακατάλληλης κερκίδας με κτίριο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο μεταξύ άλλων θα στεγάσει υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο και Μουσείο του Εθνικού Αστέρα.

Στιγμιότυπο από την απομάκρυνση της ακατάλληλης κερκίδας, η οποία θα αντικασταταθεί με το κτίριο πολλαπλών χρήσεων

Η υλοποίηση αυτών των έργων πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, του Υπουργείου Εσωτερικών, από τα πρώτα έργα που δρομολόγησε και εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Βοσκόπουλου.

Τα όργανα γυμναστικής στο Πάρκο Αλεξάνδρου

Τα τρία υπαίρθια γυμναστήρια έχουν τοποθετηθεί, βάση του στρατηγικού σχεδιασμού αναβάθμισης αθλητικών υποδομών, στα τρία μεγάλα πάρκα της πόλης, το Πάρκο Σκοπευτηρίου (μεταξύ του ανακαινισμένου γηπέδου μπάσκετ και του ξερού γηπέδου ποδοσφαίρου που θα μεταμορφωθεί σε προπονητικό στίβο), το Πάρκο “Άη Γιάννης – Τα Ξύλινα”, στην Άνω Καισαριανή και το Πάρκο Αλεξάνδρου, στην Κάτω Καισαριανή.

Τα όργανα γυμναστικής στο Πάρκο Σκοπευτήριο

Στο Σκοπευτήριο, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το υπαίθριο γυμναστήριο θα διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο χώρο άθλησης, ο οποίος θα περιλαμβάνει το ήδη ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ, 2 γήπεδα 5 επί 5 και τον προπονητικό στίβο.

Σχέδιο του προπονητικού στίβου

Ένα ακόμη υπαίρθιο γυμναστήριο θα τοποθετηθεί στο Πάρκο Φιλαδελφείας και στο κάτω μέρος του Σκοπευτηρίου, ακριβώς δίπλα στην είσοδο του Πάρκου, θα τοποθετηθεί το λεγόμενο “δέντρο γυμναστικής”, το 2ο στη χώρα, μετά το Πάρκο εντός του παλαιού αεροδρομίου.

Η τοποθέτηση του ‘δέντρου γυμναστικής’ και η διαμόρφωση του υπαίθριου στίβου θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της μεγάλης αναμόρφωσης του Πάρκου του Σκοπευτηρίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το δέντρο γυμναστικής, το οποίο θα τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του Πάρκου του Σκοπευτηρίου

Η διπλή αναμόρφωση της Πλατείας και του Σκοπευτηρίου, με συνολική χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων, συμπεριλήφθηκε από το Υπουργείο στη λίστα με τα 5 εμβληματικά έργα του εθνικού προγράμματος. τιμώντας έτσι την ιστορική, πολιτικής, περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία των δύο τοθεσιών, σε εθνικό επίπεδο.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο