περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου | 9:02πμ

Ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Καισαριανής

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου ο διαγωνισμός για την ανάδειξη ανάδοχου για την εκτέλεση του προγράμματος «Ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Καισαριανής».

Ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Καισαριανής

Η Δημοτική Αρχή διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη έργου και βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης του προγράμματος από τον Ιανουάριο του 2022.

Προτεραιότητα ήταν όχι μόνο η ανεύρεση των απαραίτητων πόρων αλλά και η εξασφάλιση των ευνοϊκότερων δυνατών όρων χρηματοδότησης.

Σκοπός του Εθνικού Προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από τους ΟΤΑ για τον δημόσιο αστικό φωτισμό εντός των συνόρων τους, μέσω της αντικατάστασης ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Με την υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται η αναβάθμιση σημείων φωτισμού, με ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας για κάθε Δήμο σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, καθώς και αντίστοιχη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 50%.

Το κόστος του έργου για το Δήμο Καισαριανής ανέρχεται στα 1.792.428 € και θα χρηματοδοτοθεί κατά τα 20% από το Εθνικό Πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ», το οποίο είναι μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «NextGenerationEU».

Το Εθνικό Πρόγραμμα προβλέπει η υπόλοιπη χρηματοδότηση (80%) για όλους τους Δήμους να γίνει μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Φορέας Διαχείρισης του Προγράμματος ορίζεται η Διεύθυνση Ενεργειακών Πολιτικών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας (ΔΕΠΕΑ) του ΥΠΕΝ.

Φορέας Ελέγχου του Προγράμματος ορίζεται το ΝΠΙΔ «Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας» (ΚΑΠΕ),

Φορέας Χρηματοδότησης του Προγράμματος ορίζεται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Το ΤΠΔ αναλαμβάνει την πληρωμή της επιδότησης του Προγράμματος από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης.

Η Καισαριανή αλλάζει.

Μπορείτε να μελετήσετε τα έγγραφα του Διαγωνισμού στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διακήρυξη ηλεκτρονικής ανοικτής διαδικασίας, μέσω ΕΣΗΔΗΣ,σύναψης δημόσιας σύμβασης προμήθειας άνω των ορίων για την«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Εθνικό Πρόγραμμα ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού των ΟΤΑ – (ypen.gov.gr)

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο