περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τετάρτη, 17 Απριλίου | 2:39πμ

Ανακοίνωση σχετικά με τοποθέτηση κόκκινων κολωνακίων απαγόρευσης στάθμευσης προς αποκατάσταση της αλήθειας

Δήμος Καισαριανής: Τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης για απαγόρευση στάθμευσης: δύο είναι οι λόγοι τέτοιας τοποθέτησης: η διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και η διευκόλυνση της διεύλευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου. Στο συγκεκριμένο σημείο, ισχύει ο δεύτερος λόγος.
Δήμος Καισαριανής: Τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης για απαγόρευση στάθμευσης: δύο είναι οι λόγοι τέτοιας τοποθέτησης: η διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και η διευκόλυνση της διεύλευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου. Στο συγκεκριμένο σημείο, ισχύει ο δεύτερος λόγος.

Η τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης για απαγόρευση στάθμευσης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας, βάσει προδιαγραφών και κανόνων, όπως υπαγορεύονται από το νόμο.

Δύο είναι οι λόγοι τέτοιας τοποθέτησης: η διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και η διευκόλυνση της διεύλευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου. Στο συγκεκριμένο σημείο, ισχύει ο δεύτερος λόγος.

Κανένας αιρετός δεν έχει το δικαίωμα, τη δικαιοδοσία, ή ούτε καν τη δυνατότητα να παρέμβει στο έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία άλλωστε είναι υπόλογη στο νόμο σε περίπτωση που αυτός παραβιαστεί.

Η Δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, εν προκειμένω ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης, δίνουν μόνο τις πολιτικές κατευθύνσεις σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες της εκάστοτε αρχής.

Η τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης για απαγόρευση στάθμευσης αποτελεί πάγιο και χρόνιο αίτημα των συνδημοτών μας.

Η Δημοτική αρχή απλώς ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό, ζητώντας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία είναι καθ’όλα αρμόδια για την επιλογή των σημείων, να εκτελέσει τις απαραίτητες μελέτες, προκειμένου να καθορίσει σε ποια σημεία της πόλης είναι απαραίτητο και θεμιτό να γίνει η τοποθέτηση.

Αποτέλεσμα της προτεραιοποίησης αυτής είναι ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει τοποθετηθεί ειδική σηματοδότηση σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Εθνικής Αντιστάσεως κατά μήκος του πάρκου των Ξυλίνων, τον δρόμο που οδηγεί στην Καλοπούλα, το δρόμο μπροστά από το Νεκροταφείο Καισαριανής και τη συμβολή των οδών Οδεμησίου και Μιχαήλ Καραολή.

Ο νομοθέτης, εδώ και πολλά χρόνια, έχει φροντίσει να θωρακίσει τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από παρεμβάσεις των αιρετών, προκειμένου να διασφαλίσει το κοινό καλό και την προστασία της δημόσιας περιουσίας και συμφέροντος.

Είναι κατανοητό ότι κάποιες από αυτές τις εργασίες δημιουργούν δυσφορία σε μεμονωμένα άτομα, αλλά υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και πολιτική της προτεραιότητα, είναι η προάσπιση του κοινού συμφέροντος, και όχι ατομικών συμφερόντων.

***Στη φωτογραφία, η οποία είναι σημερινή, φαίνεται ολόκληρη η τοποθέτηση της σηματοδότησης, σε αντίθεση με την ανάρτηση του συνδημότη μας που επιλεκτικά δείχνει μόνο τη σηματοδότηση που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του καταστήματός του.

Εδώ οι σύνδεσμοι από την ιστοσελίδα του Δήμου με τις ανακοινώσεις για τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης για απαγόρευση στάθμευσης που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στο Δήμο Καισαριανής:

Εργασίες σηματοδότησης και στάθμευσης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εργασίες βελτίωσης ποιότητας ζωής στην πόλη • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Τοποθέτηση κόκκινης σηματοδότησης για απαγόρευση στάθμευσης στη συμβολή των οδών Οδεμησίου και Μιχαήλ Καραολή • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Μετάβαση στο περιεχόμενο