περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τρίτη, 23 Απριλίου | 2:11μμ

Απάντηση Δημάρχου Καισαριανής στο Δελτίο τύπου του Σωματείου εργαζομένων ΚΕΠ Ν. Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας

Το βράδυ του Σαββάτου, 30/05/2023, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε επίθεση στα ΕΛΤΑ και στα ΚΕΠ Καισαριανής, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της τζαμαρίας των ΚΕΠ και την αναστολή της λειτουργίας τους, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, προκειμένου να προλάβουν τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις ζημιές. 

Οι εργασίες αποκατάστασης υλοποιήθηκαν αμέσως, με αποτέλεσμα τα ΚΕΠ Καισαριανής να είναι λειτουργικά από την Τρίτη, 30/05/2023
Το βράδυ του Σαββάτου, 30/05/2023, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε επίθεση στα ΕΛΤΑ και στα ΚΕΠ Καισαριανής, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της τζαμαρίας των ΚΕΠ και την αναστολή της λειτουργίας τους, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, προκειμένου να προλάβουν τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Οι εργασίες αποκατάστασης υλοποιήθηκαν αμέσως, με αποτέλεσμα τα ΚΕΠ Καισαριανής να είναι λειτουργικά από την Τρίτη, 30/05/2023

Τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σάββατου 27/5/2023 μετά το πέρας συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, και χωρίς την άδεια του Δήμου μα,ς ομάδα νεαρών κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καισαριανής όπου στο πίσω μέρος αυτής βρίσκεται και το ΚΕΠ του Δήμου μας και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σ’ αυτό με άγνωστα αντικείμενα.

Καταστράφηκε ολοσχερώς η κύρια είσοδος της υπηρεσίας και οι παρακείμενες τζαμαρίες της πρόσοψης υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές.

Μόλις ειδοποιήθηκε ο Δήμος μας για το συμβάν προσέτρεξε αμέσως ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κος Φασκιώτης για να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών και παρέμεινε σ’ αυτό μέχρι να φτάσει η Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Παράλληλα, παρότι ήταν ημέρα Κυριακή τοποθετήθηκε φύλαξη στο κτίριο σε 24ωρη βάση προκειμένου να μη συμβούν κλοπές του εξοπλισμού του ΚΕΠ.

Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 29/5/2023 το ΚΕΠ παρέμεινε κλειστό προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να καθαριστεί ο χώρος από συνεργείο του Δήμου.

Με ταχύτατες ενέργειες των υπηρεσιών, αυθημερόν και με έξοδα του Δήμου αποκαταστάθηκαν όλοι οι κατεστραμμένοι υαλοπίνακες και την άλλη ημέρα Τρίτη 30/5/2023 το ΚΕΠ επαναλειτούργησε κανονικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Δήμος μας παρά την έλλειψη προσωπικού που βεβαίως, αφορά σε γενικότερο πρόβλημα των ΟΤΑ και όχι μόνο του Δήμου μας,  καθώς και οικονομικών πόρων προσφέρει κάθε δυνατή συνδρομή για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του ΚΕΠ. Βασική προτεραιότητα μας αποτελεί  η τοποθέτηση πρόσθετων μέσων προστασίας και ασφάλειας όπως κάμερες και ρολά ασφαλείας μόλις οι δυνατότητες μας το επιτρέψουν.

Τυχόν μομφές και κατηγορίες για κωλυσιεργία του Δήμου ως προς τη λήψη μέτρων ασφαλείας δεν έχουν καμία βάση και λογική και σκοπεύουν αποκλειστικά στη συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής.

Το να καταλογίζεται ευθύνη στο Δήμο ότι δεν μετατρέπει κτήρια σε «φρούρια» είναι προδήλως υποκριτικό και αποπροσανατολιστικό και εντέλει σε πλείστες περιπτώσεις και αναποτελεσματικό.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν πτοείται και προχωρά ακάθεκτη στο έργο της, το οποίο αναγνωρίζεται από όλους τους πολίτες της Καισαριανής.

                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                    ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μπορείτε να διαβάσετε την αρχική ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής σχετικά με τα συμβάντα αλλά και τις άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ανακοίνωση σχετικά με τα συμβάντα του Σαββάτου, 27 Μαΐου 2023, εντός του Πάρκου του Σκοπευτηρίου, τις υλικές ζημιές των ΚΕΠ και των ΕΛΤΑ Καισαριανής και τα διαβήματα του Δήμου Καισαριανής για την προστασία του Σκοπευτηρίου. • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Μπορείτε να διαβάσετε τα δελτία τύπου του Σωματείου εργαζομένων ΚΕΠ Ν. Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας αλλά και την απάντηση του Δήμου Καισαριανής στα συνημμένα έγγραφα:

Μετάβαση στο περιεχόμενο