περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Δευτέρα, 04 Μαρτίου | 4:03πμ

«Από την ύλη στο φως» – 30 Χρόνια γλυπτική της Χριστίνας Δουζένη στο χώρο του Δημαρχείου Καισαριανής

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος Καισαριανής έχει την τιμή και χαρά να φιλοξενεί τα έργα της σπουδαίας γλύπτριας Χριστίνας Δουζένη, που ζει και δημιουργεί στην πόλη μας, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Καισαριανής.

Ώρα εγκαινίων: 19:00

«Από την ύλη στο φως» - 30 Χρόνια γλυπτική της Χριστίνας Δουζένη στο χώρο του Δημαρχείου Καισαριανής. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος Καισαριανής έχει την τιμή και χαρά να φιλοξενεί τα έργα της σπουδαίας γλύπτριας Χριστίνας Δουζένη, που ζει και δημιουργεί στην πόλη μας, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Καισαριανής.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Αρχαιολόγος και Ιστορικός της τέχνης Ίρις Κρητικού.

«Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η Χριστίνα Δουζένη επιχειρεί με σθένος μέσω του πυκνού έργου της να αδράξει την αληθινή λάμψη των πραγμάτων. Να εστιάσει στη στιγμή, στην κίνηση, τη χειρονομία. Να απαλλάξει τα σώματα από το περιττό περιτύλιγμα, να οδηγήσει το βλέμμα και τη νοερή αφή στη συνείδηση της καθαρής φόρμας… Έχοντας για πολλά χρόνια αναμετρηθεί με το μάρμαρο και τον μπρούτζο, με το τσιμέντο, το ξύλο, τον πολυεστέρα και τον πηλό, η Χριστίνα Δουζένη βρήκε την πρόκληση και τις λύσεις που αναζητούσε στον ανοξείδωτο χάλυβα. Με απέραντη προσήλωση από όπου ποτέ δεν εκλείπουν η επινοητικότητα και το τρυφερό χιούμορ, αλλά ακόμη, η ζώσα ανάμνηση του κλασικού που παραπέμπει σε παναθηναϊκά πομπικά ανάγλυφα, η γλύπτρια κόβει, σκιτσάρει, τιθασεύει και συγκολλά μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων, ζώων και επικουρικών αντικειμένων στο ωραίο αττικό εργαστήριο της Καισαριανής, με αποφασιστικότητα που δεν χρήζει δευτερογενούς λείανσης. Αφηγούμενη καθημερινές ασκήσεις ισορροπίας»

γράφει η Ίρις Κρητικού στον κατάλογο της έκθεσης

Ο Δήμος Καισαριανής αδημονεί να υποδεχθεί τα υπέροχα γλυπτά και σας περιμένει στον κήπο του για μια μοναδική εικαστική εμπειρία.

Ώρα έναρξης εγκαινίων: 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Μετάβαση στο περιεχόμενο