περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 28 Απριλίου | 12:48μμ

Welcome2Kessariani support-marketing

Welcome2Kessariani

Ο Δήμος Καισαριανής διαθέτει πληροφοριακό σύστημα που του παρέχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να προσφέρει στο κοινό θεματικούς περιπάτους με τη συνδρομή ψηφιακού ξεναγού. Η υπηρεσία προορίζεται για όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη.

Πρόκειται για τον ψηφιακό οδηγό πόλης (city guide) Welcome2Kessariani που παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να περιηγηθεί αυτόνομα στην Καισαριανή τόσο στον αστικό χώρο όσο και στο Αισθητικό Δάσος, στα μνημεία και τα αξιοθέατα, στους δρόμους και τις γειτονιές της. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες, κείμενα και ποικίλες πληροφορίες, αλλά και με δυνατότητα βίντεο και ηχητικών αποσπασμάτων, ο χρήστης ανακαλύπτει τη φυσιογνωμία της σύγχρονης πόλης, το ιστορικό παρελθόν και τον πολιτισμό της, το φυσικό περιβάλλον, τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.

Οι περιηγήσεις καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων ενδιαφέροντος, από την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη γαστρονομία, το περιβάλλον, αλλά και τα πρόσωπα ή τα σημεία της πόλης που συνδέονται με σημαντικά γεγονότα.

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: «Το Αισθητικό δάσος της Καισαριανής», «Ο ιστορικός κήπος της Μονής Καισαριανής» και «Η Καισαριανή του χθες και του σήμερα».

Η πρώτη διαδρομή μας ξεναγεί στους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς θησαυρούς του Αισθητικού δάσους Καισαριανής-Υμηττού, η δεύτερη, εξασκεί τις γνώσεις και την παρατήρηση των επισκεπτών στην πλούσια και πολυποίκιλη χλωρίδα του κήπου που διατηρείται στον ευρύτερο χώρο της Μονής Καισαριανής, και η τρίτη, παρουσιάζει την αρχιτεκτονική κληρονομιά του αρχικού προσφυγικού οικισμού και την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών.

Η Διαδρομή στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής, ξεκινά από το πάρκο Αϊ Γιάννη «Ξύλινα» και περιλαμβάνει σημαντικούς σταθμούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως τη Μονή (Ταξιάρχες) Αστερίου, τη Μονή Καισαριανής και το Κοιμητήριο των Πατέρων (Λόφος Ταξιαρχών). Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει και έναν μικρό Περίπατο στον Ιστορικό Κήπο της Μονής Καισαριανής, μαθαίνοντας χαρακτηριστικά φυτά και δέντρα που έχουν συγκεντρωθεί στο Βοτανικό Κήπο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών. 

Η εφαρμογή προσφέρει και μια Περιήγηση στο τμήμα της πόλης όπου αναπτύχθηκε ο αρχικός οικισμός των προσφύγων, μεταξύ 1923 και 1939. Το περιεχόμενο περιλαμβάνει κυρίως υλικό από το Ιστορικό Αρχείο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.-Α.Σ.Ι.) Καισαριανής και αναδεικνύει πτυχές του προσφυγικού οικισμού που χάνεται με γοργούς ρυθμούς. Στην εφαρμογή γίνονται αναφορές σε εμβληματικά κτίρια (π.χ. 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής Έλενας Βενιζέλου, Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής Near East, κ.ά.) αλλά και σε κτίρια του προσφυγικού οικισμού που δεν υπάρχουν πια.

Στην εφαρμογή περιλαμβάνεται και μια νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου που συστήνει στους επισκέπτες, μεταξύ άλλων, και τον γαστρονομικό πλούτο που παράγεται σε τοπικό επίπεδο, παρέχοντας έναν πλήρη Οδηγό επιχειρήσεων που μπορούν να επισκεφτούν για να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους. Αρτοποιεία – Φούρνοι, Εστιατόρια, Ζαχαροπλαστεία, Κάβες, Καφέ – Ταχυφαγεία, Κρεπερί, Καταστήματα μπαχαρικών και βοτάνων, Ουζερί – Μεζεδοπωλεία, Παντοπωλεία, Καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, Πιτσαρίες, Ταβέρνες, Ψητοπωλεία, Μπαρ, και Ethnic εστιατόρια, όλα βρίσκονται στον Οδηγό της πόλης πάντα με επίκαιρες πληροφορίες.

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της εφαρμογής, που θα σχεδιάζεται με ενημερωτικό υλικό και ψηφιακές εκδόσεις για περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες ως προς τα θέματα περιήγησης. Σε πρώτη φάση, περιλαμβάνεται υλικό που αφορά την ιστορία της πόλης, τον Υμηττό και την ιστορία δημιουργίας του Αισθητικού Δάσους Υμηττού, καθώς και ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες του Αισθητικού Δάσους, ως προς την προστασία και τη διαχείρισή του.

Η δωρεάν εφαρμογή Welcome2Kessariani για φορητές συσκευές τύπου smartphone (iOS και Android), κινητά και τάμπλετ, είναι διαθέσιμη στην ελληνική, ενώ σύντομα θα προσφέρεται και στην αγγλική γλώσσα. Σύντομα θα προσφέρεται και το αντίστοιχο portal.

Το περιεχόμενο της εφαρμογής θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διατηρείται επίκαιρο και να απηχεί τις απαιτήσεις του κοινού.

Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.-Α.Σ.Ι.) Καισαριανής επιχορηγήθηκε για τη δράση με τίτλο «Καινοτομικός Ψηφιακός Ξεναγός Δήμου Καισαριανής» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Επιχορήγηση ή και Αιγίδα Ψηφιακών Δράσεων Πολιτισμού – Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων 07/01/2021, Α.Π.: 6358). Στόχος της Πρόσκλησης ήταν η υποστήριξη έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση υψηλής ποιότητας σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού και η ανάπτυξη πολιτιστικού υλικού το οποίο θα είναι προσβάσιμο διαδικτυακά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο