περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 28 Απριλίου | 2:54πμ

Ο Δήμος Καισαριανής αποκτά τη δική του εφαρμογή: τον Ψηφιακό Οδηγό πόλης «Welcome2Kessariani»!

Η Καισαριανή σε όλο τον κόσμο: Ψηφιακός Οδηγός πόλης «Welcome2Kessariani»

Ο Δήμος Καισαριανής αποκτά τη δική του εφαρμογή: τον Ψηφιακό Οδηγό πόλης «Welcome2Kessariani»!

Ο Δήμος Καισαριανής διαθέτει πλέον πληροφοριακό σύστημα που του παρέχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να προσφέρει θεματικούς περιπάτους στην πόλη με τη βοήθεια ψηφιακού οδηγού.

Η υπηρεσία προορίζεται για κάθε έναν που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει με εύκολο και ελκυστικό τρόπο την Καισαριανή, και για όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους.

Ο ψηφιακός οδηγός πόλης (city guide) Welcome2Kessariani υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων με στόχο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Καισαριανής μεταξύ των σύγχρονων πόλεων που συνδυάζουν το ιστορικό παρελθόν, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε τοπικό επίπεδο. Πρόκειται για ένα νέο δυναμικό εργαλείο προώθησης της πόλης και των επιχειρήσεών της σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν για φορητές συσκευές τύπου smartphone (iOS και Android), κινητά και τάμπλετ.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στην ελληνική γλώσσα.

Σύντομα θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα, ενώ, παράλληλα, ετοιμάζεται και το αντίστοιχο portal.

Ο ψηφιακός οδηγός πόλης (city guide) Welcome2Kessariani παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να περιηγηθεί αυτόνομα στην Καισαριανή τόσο στον αστικό χώρο όσο και στο Αισθητικό Δάσος, στα μνημεία και τα αξιοθέατα, στους δρόμους και τις γειτονιές της.

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες, κείμενα και ποικίλες πληροφορίες, αλλά και με δυνατότητα βίντεο και ηχητικών αποσπασμάτων, ο χρήστης ανακαλύπτει τη φυσιογνωμία της σύγχρονης πόλης, το ιστορικό παρελθόν και τον πολιτισμό της, το φυσικό περιβάλλον, τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.

Οι περιηγήσεις καλύπτουν ποικίλες θεματικές περιοχές, από την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη γαστρονομία, τη φυσιολατρεία, αλλά και τα πρόσωπα ή τα σημεία της πόλης που συνδέονται με σημαντικά γεγονότα.

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις διαδρομές.

Διαδρομή «Η Καισαριανή του χθες και του σήμερα»

Η διαδρομή «Η Καισαριανή του χθες και του σήμερα», παρουσιάζει την αρχιτεκτονική κληρονομιά του προσφυγικού οικισμού και την αλλαγή του τοπίου της πόλης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών. Ο επισκέπτης περιηγείται την περιοχή όπου αναπτύχθηκε ο αρχικός οικισμός των προσφύγων, μεταξύ 1923 και 1939.

Στη διαδρομή του, δεν θα συναντήσει μόνο τα εμβληματικά κτίρια της Καισαριανής (π.χ. τα «πυροβολημένα», το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής Έλενας Βενιζέλου, ή το Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής Near East), αλλά και πολλά προσφυγικά οικήματα που δεν υπάρχουν πια, καθώς έχει τη δυνατότητα, με τη βοήθεια της εφαρμογής, να εντοπίζει τα σημεία στα οποία στέκονταν αρχικά και να βλέπει τις ψηφιακές εικόνες τους.

Η ξενάγηση αναδεικνύει πτυχές της ιστορίας μιας πόλης που μεταμορφώνεται με γοργούς ρυθμούς, αξιοποιώντας επιλεγμένο υλικό από το Ιστορικό Αρχείο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.-Α.Σ.Ι.) Καισαριανής.

Διαδρομή «Το Αισθητικό δάσος της Καισαριανής»

Η διαδρομή «Το Αισθητικό δάσος της Καισαριανής», μας ξεναγεί στους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς θησαυρούς του Αισθητικού δάσους Καισαριανής-Υμηττού. Η περιήγηση, ξεκινά από το πάρκο Αϊ Γιάννη «Ξύλινα» και περιλαμβάνει σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως τη Μονή Καισαριανής, τη Μονή (Ταξιάρχες) Αστερίου, και το Κοιμητήριο των Πατέρων (Λόφος Ταξιαρχών).

Περίπατος στον «Ιστορικό Κήπο της Μονής Καισαριανής»

Ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει και έναν Περίπατο στον «Ιστορικό Κήπο της Μονής Καισαριανής» για να εξασκήσει τις γνώσεις και την παρατήρησή του στην πλούσια και πολυποίκιλη χλωρίδα της περιοχής. Ο περίπατος ξεκινά από το (υπό διαμόρφωση) Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του Δήμου Καισαριανής, συνεχίζει στο Βοτανικό Μονοπάτι με τα χαρακτηριστικά φυτά και δέντρα του Υμηττού, για να καταλήξει στο Βοτανικό Κήπο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.

Γαστρονομικος οδηγός πόλης

Στην εφαρμογή περιλαμβάνεται και μια νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου που συστήνει στους επισκέπτες τον γαστρονομικό πλούτο που παράγεται σε τοπικό επίπεδο, παρέχοντας έναν πλήρη Οδηγό επιχειρήσεων που μπορούν να επισκεφτούν για να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους. Αρτοποιεία – Φούρνοι, Εστιατόρια, Ζαχαροπλαστεία, Κάβες, Καφέ – Ταχυφαγεία, Κρεπερί, Καταστήματα μπαχαρικών και βοτάνων, Ουζερί – Μεζεδοπωλεία, Παντοπωλεία, Καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, Πιτσαρίες, Ταβέρνες, Ψητοπωλεία, Μπαρ, και Ethnic εστιατόρια, όλα βρίσκονται στον Οδηγό της πόλης, και ο Δήμος Καισαριανής θα φροντίσει να προσφέρουν επίκαιρες πληροφορίες.

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της εφαρμογής, που σχεδιάζεται με ενημερωτικό υλικό και ψηφιακές εκδόσεις για περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες για την Καισαριανή. Σε πρώτη φάση, περιλαμβάνεται υλικό που αφορά την ιστορία της πόλης, τον Υμηττό και το Αισθητικό Δάσος Υμηττού, καθώς και ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες του Αισθητικού Δάσους, που καλούνται να συμβάλουν στην προστασία και τη διαχείρισή του.

«Συγχρονισμός περιεχομένου»

Το περιεχόμενο της εφαρμογής θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διατηρείται επίκαιρο και να απηχεί τις απαιτήσεις του κοινού. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποκτά και να εγκαθιστά την ενημερωμένη έκδοση με τη λειτουργία «Συγχρονισμός περιεχομένου» στην ενότητα Ρυθμίσεις από το Μενού της εφαρμογής.

Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.-Α.Σ.Ι.) Καισαριανής

Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.-Α.Σ.Ι.) Καισαριανής επιχορηγήθηκε για τη δράση με τίτλο «Καινοτομικός Ψηφιακός Ξεναγός Δήμου Καισαριανής» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Επιχορήγηση ή και Αιγίδα Ψηφιακών Δράσεων Πολιτισμού – Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων 07/01/2021, Α.Π.: 6358).

Στόχος της Πρόσκλησης ήταν η υποστήριξη έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση υψηλής ποιότητας σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού και η ανάπτυξη πολιτιστικού υλικού το οποίο θα είναι προσβάσιμο διαδικτυακά.

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να κατεβάσετε την εφαρμογή, σύμφωνα με το λειτουργικό των συσκευών σας:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.datawise.repoxGuide_DimosKaisarianis

iOS: https://apps.apple.com/us/app/welcome-to-kaisariani/id6457255757




Μετάβαση στο περιεχόμενο