περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 28 Απριλίου | 9:24πμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Κατά την διάρκεια της θητείας μας κάναμε μια μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία και  τις υπηρεσίες που προσφέρει το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας στους δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήσαμε έργα συντήρησης και βελτιωτικές εργασίες στους εσωτερικούς χώρους ενώ  διευρύναμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το κέντρου προσθέτοντας τις δραστηριότητες: σύγχρονο τραγούδι, τετράφωνη χορωδία ενηλίκων, παιδική χορωδία, χορός λάτιν, κατασκευές-κολάζ με ανακυκλώσιμα υλικά, θεατρικό παιχνίδι και  μουσικοκινητική αγωγή (Orff). Συνολικά το Πνευματικό κέντρο προσέφερε εννιά διαφορετικά τμήματα καλλιτεχνικής και δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και δεκαέξι για παιδιά και εφήβους.

Η ποιοτική και ποσοτική  αυτή αναβάθμιση των προσφερόμενων δραστηριοτήτων ήταν αποτέλεσμα διοικητικής μεταρρύθμισης στην λειτουργία του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι το 2019 το Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργούσε απασχολώντας για κάποιες δραστηριότητες μόνιμο προσωπικό του Δήμου και για κάποιες άλλες προσωπικό  υπό ένα σκιώδες και παράτυπο καθεστώς απασχόλησης εργαζομένων, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως δάσκαλοι και αμείβονταν εμμέσως με άλλους τρόπους και για άλλες υπηρεσίες (πχ μπλοκάκι). Σύμφωνα με την νομοθεσία προκειμένου ένας δήμος να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό για την λειτουργία τέτοιων δομών, θα πρέπει να ορίσει αντίτιμο για τους ωφελούμενους.

‘Έτσι στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση του Πνευματικού μας κέντρου αποφασίσαμε να λειτουργήσει μέσω της συνεργασίας του Δήμου με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την διεύρυνση του εκπαιδευτικού προγράμματος   αλλά και την αξιοκρατική πρόσληψη των δασκάλων μας  και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της ασφάλισης τους.

Δεδομένης της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου από την Λαϊκή Συσπείρωση και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, και καθώς γνωρίζουμε από τις τοποθετήσεις τους το Δημοτικό Συμβούλιο και στον δημόσιο διάλογο πως είναι ιδεολογικά αντίθετος, με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις επιχειρήσεις δηλαδή που συστήνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, θεωρήσαμε σωστό να μην προβούμε πριν τις εκλογές σε διαδικασίες που θα δεσμεύσουν τόσο τον νέο Δήμαρχο της πόλης όσο και τους δημότες της πόλης που τον εξέλεξαν. Έτσι λοιπόν αμέσως μετά τις εκλογές με  επίσημη επιστολή τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας του Πολιτιστικού μας Κέντρου στον νέο Δήμαρχο προκειμένου να εφαρμόσει από τώρα και με την δική μας συνδρομή το πολιτικό του πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Κέντρο.

Δυστυχώς απάντηση δεν λάβαμε και καθώς εκατοντάδες γονείς και παιδιά αναμένουν την έναρξη της λειτουργίας του Πολιτιστικού μας Κέντρου θέλουμε να ανακοινώσουμε πως δεδομένης της κατάστασης και εφόσον δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε την νέα Δημοτική αρχή, το Πολιτιστικό Κέντρο θα ξεκινήσει την λειτουργία του απασχολώντας το υπάρχον μόνιμο προσωπικό του Δήμου προσφέροντας τις παρακάτω δραστηριότητες: αρμόνιο, κιθάρα, πιάνο, φλογέρα, παιδική χορωδία, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο εφήβων και μουσική προπαιδεία. Αν και είμαστε διοικητικά και τυπικά έτοιμοι, τα υπόλοιπα μαθήματα και δραστηριότητες που προσφέρονταν μέχρι πέρυσι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν αυτή την στιγμή. Αν υπάρχουν εξελίξεις θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο