περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 15 Ιουνίου | 11:26μμ

Δήλωση του Δημάρχου Ηλία Σταμέλου για τον αγώνα μαθητών – φοιτητών ενάντια στα μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στην Αθήνα, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, μαθητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους.

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ ακολουθεί την πορεία όλων των αντιεκπαιδευτικών αλλαγών, κάνοντας πανάκριβο το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης. Επί της ουσίας επιχειρεί την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, για την οποία ο λαός μας, οι φοιτητές, οι μαθητές, έχουν  καταθέσει αμέτρητους αγώνες και θυσίες.

Αυτοί που έχουν κάνει «κανονικότητα» τα κενά στο δημόσιο σχολείο, αυτοί που ακολουθούν τα «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για το τι, πώς και πότε θα μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας, δεν μπορούν και δε θέλουν την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.  

Έχουμε πείρα! Λένε συνειδητά ψέματα! Τα δημόσια νοσοκομεία δεν αναβαθμίστηκαν από την συνύπαρξή τους με τα ιδιωτικά, αντίθετα άνοιξε η όρεξη για κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Μόνο με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην κυβέρνηση, να μην περάσει το νομοσχέδιο! Ο αγώνας των φοιτητών για «πτυχία με αξία, όχι με τιμή» αφορά την πόλη μας, είναι αγώνας όλων μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο