περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 28 Απριλίου | 1:16πμ

Κοπή πίτας από την Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής.

22.01.2024

Έκοψε την πίτα της η Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής, την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.

Αρχικά το λόγο πήρε, εκ μέρους της Εθελοντικής Δασοπροστασίας, ο Αντώνης Νομικός, που ανέφερε τους στόχους της Ομάδας, τη σημαντική δράση που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, με την ανιδιοτελή προσφορά των μελών της, στην προστασία και περιφρούρηση του Δάσους του Υμηττού και των πνευμόνων πράσινου της περιοχής μας, τη συνεισφορά σε έκτακτες συνθήκες σε σειρά ζητημάτων. Τόνισε την ανάγκη επαφής με τη νέα γενιά της πόλης μας, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η Εθελοντική Δασοπροστασία, τόσο με το νομικό πλαίσιο της πολιτείας και τις καθυστερήσεις στην πιστοποίηση των εθελοντών, όσο και τις ανάγκες και ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος, Ηλίας Σταμέλος, κατά τον οποίο επισήμανε την ιστορική προσφορά της Εθελοντικής Δασοπροστασίας, από το υστέρημα χρόνου των μελών της. Δεσμεύτηκε πως η νέα Δημοτική Αρχή, θα είναι δίπλα της στην αρωγή με κάθε τρόπο, όπως και στη διεκδίκηση λύσεων από την πολιτεία, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, την ώρα που η Πυροσβεστική, έχοντας την κύρια ευθύνη, συνεχώς αποδυναμώνεται. 

Το παρόν έδωσε ο διοικητής του Πρώτου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Βασίλης Ζαφείρης, όμορες εθελοντικές ομάδες Βύρωνα, Παπάγου- Χολαργού, Βάρης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και οι Πρόσκοποι Καισαριανής. Στην αίθουσα εκδηλώσεων παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόδημος Κατσαρέλης, από τη Δημοτική Αρχή, επιπλέον, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Αραχωβίτη, η Αντιδήμαρχος  Επικοινωνίας, Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Χρύσα Γκίκα και ο Κώστας Γαβριλάκης, δημοτικός σύμβουλος. Από το συνδυασμό «Ενωμένη Καισαριανή» οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταυρούλα Καμπάκα και Άννα Παραγυιού. Από την «Όμορφη Πόλη» η επικεφαλής, Γεσθημανή Γραφίδου και ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Ζαρκαδούλας , από τη «Νέα Προοπτική» ο επικεφαλής Ευγένιος Μαζαράκης και από την «Ανυπόταχτη Καισαριανή» ο επικεφαλής Μιχάλης Μιλτσακάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο