περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ.

Σε συνέχεια του ενημερωτικού δελτίου της 9-1-2024 για την κατάσταση των  παιδικών χαρών του Δήμου, και με αφορμή κρούσματα παραβίασης σε παιδικές χαρές που παρέμεναν έκτοτε κλειστές, ο Δήμος Καισαριανής τονίζει με έμφαση την επικινδυνότητα για την ασφάλεια των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι  πρόκειται για τις παιδικές χαρές στο πάρκο Αγ. Ιωάννη, θέση «Ξύλινα» (απέναντι από το αναψυκτήριο), στο πάρκο Σκοπευτηρίου, θέση Παιδιατρικό και στο πάρκο Αλεξάνδρου, οι οποίες  πρέπει να κλείσουν καθώς δεν πιστοποιήθηκαν ως κατάλληλες για την υποδοχή των παιδιών. Ο αρμόδιος φορέας ελέγχου εξέδωσε το εν λόγω πόρισμα κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Βοσκόπουλου στις 12/12/2023, η οποία δεν προέβη σε καμία λύση. Η αδυναμία πιστοποίησης οφείλεται στην ακαταλληλότητα ορισμένων οργάνων και των δαπέδων,  γεγονός που αναδεικνύει την ελλιπή συντήρησή τους τα τελευταία 4 χρόνια.

Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύεται πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση εργασιών άρσης επικινδυνότητας, ώστε ο αποκλεισμός της πρόσβασης να είναι προσωρινός.

Ενημερώνουμε εκ νέου τους δημότες ότι προσωρινά μπορούν να αξιοποιούν παιδικές χαρές που έχουν λάβει πιστοποίηση και βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τις 3 προαναφερόμενες. Ενδεικτικά αναφέρονται, οι παιδικές χαρές των Ξύλινων (δίπλα στην είσοδο), του Σκοπευτηρίου (απέναντι από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης) και της συμβολής των οδών Ανδρέα Δημητρίου και Τζων Κέννεντυ στην περιοχή του Τριγώνου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο