περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 28 Απριλίου | 9:40πμ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

08.03.2024

Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σήμερα, οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται ανισοτιμία, βία, διακρίσεις, ακριβώς γιατί παραμένουν όλα εκείνα τα αίτια που εμποδίζουν την πραγματική ισοτιμία. Η ένταση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης  της γυναίκας είναι προϋπόθεση για να μεγεθύνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών.

Οι εργασιακές σχέσεις «λάστιχο» που αυξάνουν την εκμετάλλευση παρουσιάζονται σαν «λύσεις». Η μητρότητα και οι αντίστοιχες άδειες μιας εργαζόμενης γυναίκας θεωρούνται «κόστος» για τις επιχειρήσεις και το κράτος. Η έλλειψη και η υποχρηματοδότηση δημόσιων υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων και οι σύγχρονες ανάγκες του παιδιού σε μόρφωση, αθλητισμό, πολιτισμό που δεν καλύπτονται με ευθύνη του κράτους οδηγούν μια γυναίκα σε αδιέξοδο, καθώς επωμίζεται σε μεγάλο βαθμό αυτά τα βάρη . Δεν μπορεί επίσης να αποτελεί «κανονικότητα» η έλλειψη και υποστελέχωση των δωρεάν δομών υγείας, προστασίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών.

Για να σπάσει ο κύκλος της εκμετάλλευσης, της βίας και της ανισοτιμίας, θα πρέπει να δυναμώσει η φωνή των γυναικών και να ενωθεί με αυτή του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους μέσα από το συλλογικό αγώνα.

Η Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιήσει ότι μέσα και περιθώρια έχει για μέτρα στήριξης των γυναικών της πόλης μας, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση αναγκαίας κρατικής χρηματοδότησης, για την κάλυψη των αναγκών.

 Παλεύουμε για επαναλειτουργία του ΙΚΑ Καισαριανής, σχεδιασμό για την ίδρυση κέντρου πρόληψης από τις εξαρτήσεις, μονάδα για τις κακοποιημένες γυναίκες, πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παιδιού και της μονάδας συμβουλευτικής ΑμεΑ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο