περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 13 Απριλίου | 6:28πμ

Διήμερο Δράσης για την Υγεία από τα συνταξιουχικά σωματεία και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής.

22.03.2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ & ΟΑΕΕ της πόλης μαζί με το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής με θέμα: «Εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Καλύπτονται οι ανάγκες μας για σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας;»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι τη συζήτηση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου, με κύρια ομιλήτρια την Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας που, αφού παρουσίασε την τραγική κατάσταση στο χώρο της Υγείας τόνισε ότι «αντί το κράτος και η κυβέρνηση να κάνουν μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και να εξασφαλίσουν όλες τις αναγκαίες υποδομές, αντί να αυξήσουν τους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών και να βελτιώσουν τις συνθήκες της δουλειάς τους, ανοίγουν μια ακόμα μπίζνα μέσα στα δημόσια νοσοκομεία με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία».

«Το θέμα της υγείας του λαού, υπογράμμισε, πρέπει να το πάρει ο ίδιος πάνω του μαζί με τους υγειονομικούς και να απαιτήσει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία».

Παρεμβάσεις έκαναν ο Νικόδημος Κατσαρέλης συνταξιούχος γιατρός, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής, ο Νίκος Βεχλίδης ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο Τάσος Κλάδης μέλος της Διοίκησης  της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, ο Βασίλης Καλύβας πρόεδρος του παραρτήματος Βύρωνα –Καισαριανής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, η Κανέλλα Γεωργοπούλου Αντιδήμαρχος «Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού» του Δήμου Καισαριανής και η Θεοδοσία Τσαλατσάνη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών & Περιχώρων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου από τα συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ & ΟΑΕΕ και τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής. Μοιράστηκε ανακοίνωση στους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, με θετική ανταπόκριση από πλευράς τους, δηλώνοντάς τους συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης στους ασφαλισμένους που επισκέπτονταν το ΚΥ ανοίχτηκε συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας καλώντας τους στην πάλη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο