περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 27 Απριλίου | 11:48πμ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΔΡΙΜΑΛΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 30-3.

26.03.2024

Στις 30 Μάρτη 2024 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Καισαριανής με σύνθημα «Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ, βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας» μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και μαζί με όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης. Βγαίνουμε στον δρόμο γιατί δε συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος με ευθύνη τόσο των κυβερνήσεων διαχρονικά όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Βγαίνουμε στον δρόμο και διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας γιατί το 2024, τον 21ο αιώνα, απαιτούμε σύγχρονες υποδομές για την πόλη μας, σύγχρονες υποδομές υγείας για τον λαό μας και σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας. Απαιτούμε να δοθούν χρήματα από το κράτος σε όλους τους δήμους και στην Καισαριανή για να επισκευαστούν σε βάθος όλα τα σχολεία – ανάμεσά τους και το ιστορικό πρώτο ειδικό δημοτικό σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη – αλλά και να χτιστούν νέα σύγχρονα σχολεία που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας για την σχολικές κτηριακές υποδομές της Καισαριανής και διεκδικούμε να γίνουν πράξη. Δε συμβιβαζόμαστε με τα προκάτ τσίγκινα κουτιά που με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Βοσκόπουλου στέγασαν τα προνήπια – νήπια για να εφαρμόσουν όπως όπως τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Απαιτούμε νέα σύγχρονα νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά. Απαιτούμε αύξηση της χρηματοδότησης, ώστε να καλύπτονται όλες οι λειτουργικές ανάγκες όλων των σχολείων από το κράτος, που μας έχει ρουφήξει τους εδώ και χρόνια παγωμένους μισθούς με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, ώστε να γίνει πράξη το αίτημα «ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων».

             Επιπλέον απαιτούμε να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι, ώστε ο Δήμος Καισαριανής να συνεχίσει το μεγάλο πολιτιστικό του έργο στον λαό της Καισαριανής.

Τέλος, να πούμε ότι δε θα μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε σε μια τέτοια παλλαϊκή κινητοποίηση, όταν απέναντί μας έχουμε δημοτική αρχή που όχι μόνο σέβεται τους φορείς του λαού αλλά και επιδιώκει να συμβαδίσει μαζί τους, σε αντίθεση με την προηγούμενη που μας είχε απέναντι αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών που στην καλύτερη περίπτωση γίνονται διεκπεραιωτές. Θέλουμε Δημοτικές Αρχές που να παλεύουν μαζί μας και να μη γίνονται το μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

Θα είμαστε λοιπόν παρόντες και οι εκπαιδευτικοί της περιοχής στο αγωνιστικό ραντεβού στις 30/3 στις 12μ στα συνεργεία του Δήμου και θα διαδηλώσουμε μαζί με τον λαό της Καισαριανής και τους μαθητές μας για μια πόλη και ένα σχολείο που θα καλύπτουν τις σύγχρονες βιοποριστικές, αθλητικές, πολιτιστικές και μορφωτικές ανάγκες μας. Να μη λείψει κανείς!

Μετάβαση στο περιεχόμενο