περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 27 Απριλίου | 3:20μμ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.

28.03.2024

Στην πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής βρήκαμε αυτό που τα προηγούμενα χρόνια ζητούσαμε, δηλαδή μια Δημοτική Αρχή στο πλάι των γονιών για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που αξίζουν τα παιδιά μας, όλα αυτά που τους στερούνται.

Τα προβλήματα στο σχολείο μας και όχι μόνο είναι πολλά και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα από μια Δημοτική Αρχή και μόνο, χωρίς την ουσιαστική παρέμβαση του κεντρικού κράτους. Για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ οδήγησε στο να λογίζονται τα σχολεία ως κοινοί οφειλέτες και να κινδυνεύσουμε να κοπεί το ρεύμα λόγω συσσωρευμένων χρεών, που είχαν προέλθει μέσα από την προηγούμενη τετραετία.Ναι μεν είναι σίγουρο ότι υπήρξε κακοδιαχείριση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όμως παράλληλα η υποχρηματοδότηση για τα σχολεία τη τελευταία δεκαετία, «σπάει κόκκαλα»! Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν το αίτημά μας, τα σχολεία να μην εμπλέκονται με λογαριασμούς και την ευθύνη να την αναλάβει το κράτος και παράλληλα να αυξηθούν τα χρήματα για τις Σχολικές Επιτροπές.

Η υποχρηματοδότηση οδηγεί και στην διατήρηση μιας κακής κατάστασης και στις υποδομές του σχολείου, εκτός των άλλων, για παράδειγμα του συστήματος θέρμανσης που λόγω παλαιότητας βγάζει συνέχεια προβλήματα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για έργα συντήρησης που είναι αναγκαία να γίνουν.

Είναι ανισότιμο και άδικο μαθητές να χρίζουνπαράλληλης στήριξης και να μην μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους, καθώς δεν γίνεται η αναγκαία πρόσληψη εκπαιδευτικών

Με μια καθαρίστρια για 190 μαθητές και μάλιστα στο ασφυκτικό πλαίσιο που δουλεύουν, δεν γίνεται καθαριότητα σε βάθος καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Λύνεται μόνο με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού

Η ανάγκη διεξόδου των παιδιών σε δωρεάν πολιτισμό – αθλητισμό απαιτεί πρόσληψη προσωπικού ώστε το Πνευματικό Κέντρο να μην είναι υποστελεχωμένο. Να μπορούν να υλοποιούνται θερινές δραστηριότητες, π.χ summer camp με πληρότητα και ασφάλεια.

Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς, όλους τους φορείς,να παλέψουμε όλοι μαζί! Να ενωθούμε για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.Να συντονίσουμε τις διεκδικήσειςμας και να “ταρακουνήσουμε” την πόλη στις 30 Μάρτη, διοργανώνοντας μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από τα συνεργεία του δήμου μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο