περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 27 Απριλίου | 3:26μμ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣ. ΚΑΛΥΒΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡ/ΤΟΣ Ε.ΣΥ.Ν ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 30-3.

28.03.2024

Στις  30 Μάρτη 2024 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Δήμου  Καισαριανής με σύνθημα «Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ, βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας», μαζί με όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης.

Το Ε.ΣΥ.Ν ως κατ’ εξοχήν φορέας πρόληψης στεκόμαστε αρωγοί σ΄ αυτή την προσπάθεια,ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του λαού της Καισαριανής, στην διεκδίκηση μέτρων για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των νέων, των γυναικών, των παιδιών κάθε λαϊκής οικογένειας.

Το Έ.ΣΥ.Ν είναι συσπείρωση ανθρώπων, που μελετά το πολυπαραγοντικό ψυχοκοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης, το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με τους κοινωνικοοικονομικούς όρους διαβίωσης του ανθρώπου και αγωνίζεται σταθερά και με συνέπεια ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά.

Για εμάς η πάλη ενάντια στις εξαρτήσεις, ενάντια στις αιτίες που γεννούν και ενισχύουν το φαινόμενο, όπως είναι και η πρακτική τα πάντα να υπολογίζονται με γνώμονα το κέρδος έναντι της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών μας, λογική που διέπει κάθε πλευρά της ζωή μας, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, της κοινωνίας συνολικά και σε άμεση σχέση με τον αγώνα για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σε αυτή την κατεύθυνση ξεδιπλώνεται και η κινηματική δράση του ΕΣΥΝ και σε αυτό το πνεύμα σας καλούμε σε κοινό μέτωπο ενάντια και στο νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει σε διαβούλευση κυβέρνηση από μέρα σε μέρα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας για τις Εξαρτήσεις που θα είναι ΝΠΙΔ, με Διοίκηση που θα διορίζεται από τον υπουργό Υγείας και θα συνενώνει όλα τα εγκεκριμένα προγράμματα απεξάρτησης που λειτουργούν στη χώρα,άσχετα από τη “φιλοσοφία” και τη θεραπευτική προσέγγιση του κάθε προγράμματος. Αρνητικές εξελίξεις που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης δομών και που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα ΣΤΕΓΝΑ προγράμματα και στην φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ.

Θέλουμε  και αυτή η κινητοποίησή μας,  να αποτελέσει κοινό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Πρόληψης και Απεξάρτησης, των ωφελούμενων και των οικογενειών τους για την διαφύλαξη του χαρακτήρα και της θεραπευτικής  προσέγγισης του ΚΕΘΕΑ, απαιτώντας παράλληλα την ενίσχυση του σε κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, βοηθητικό προσωπικό και την χρηματοδότηση όσων απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Διεκδικούμε:

  • Δημιουργία Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής στην περιοχή μας με σκοπό την

ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων, την παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών

υπηρεσιών σε εφήβους, εκπαιδευτικούς, γονείς με σκοπό την προαγωγή ενός τρόπου

ζωής μακριά από τις εξαρτήσεις.

  • Ενίσχυση των κέντρων πρόληψης μέσα από Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο.
  • Ολόπλευρη ενίσχυση των υπαρχουσών δομών με βάση τις τοπικές, πληθυσμιακές κι
  • επιστημονικές ανάγκες.
  • Να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΑΕ
  • Καμία μετατροπή των ΝΠΔΔ απεξάρτησης σε ΝΠΙΔ.
  • Υιοθέτηση των στεγνών προγραμμάτων ως κύριας μορφής θεραπείας.
  • Καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών στην πρόληψη-θεραπεία-κοινωνική επανένταξη.
  • Κατάργηση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ.
Μετάβαση στο περιεχόμενο