περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 13 Απριλίου | 6:49πμ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

01.04.2024

Με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση στις 29 Μαρτίου οι παρακάτω σημαντικές αποφάσεις:

  1. Κατάργηση όλων των τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
  • Καθορισμός εκ νέου ζωνών και τέλους χρήσης κατάληψης χώρου από τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα. Καταστήματα σε περιοχές με χαμηλότερη εμπορική κίνηση θα πληρώνουν πλέον χαμηλότερα τέλη. Επιπλέον, ειδικά για όσους καταλαμβάνουν χώρο τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατεία Παναγιώτη Μακρή και επί της Πλατείας Κοιμήσεως Θεοτόκου αποκλειστικά για το 2024 και όσο διαρκούν τα έργα, θα πληρώνουν το 50% της καθοριζόμενης τιμής της ζώνης.
  •   Διπλασιασμός των Ανταποδοτικών Τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) για τις μεγάλες επιχειρήσεις (supermarket, Tράπεζες, εκθεσιακούς χώρους, night clubs) που δημιουργούν και το μεγαλύτερο όγκο απορριμάτων στον Δήμο. Είσοδο των βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου airbnb) σε ειδικό συντελεστή για επιχειρήσεις και όχι πλέον στον χαμηλότερο οικιακό. Διατήρηση του οικιακού συντελεστή και της ειδικής μείωσης για τις ευπαθείς ομάδες.
  • Τμηματική καταβολή του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων με ταυτόχρονη χορήγηση άδειας στον αιτούντα. Διευκολύνεται η καταβολή των τελών και η αδειοδότηση των αιτούντων, βελτιώνεται ο έλεγχος των οφειλών, χωρίς να φτάνουν οι επαγγελματίες σε αδιέξοδο με άμεσες προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο