περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Επιστολή της αντιδημάρχου Τεχνικών έργων, Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Πολιτικής Προστασίας, Μαρίας Αραχωβίτη προς την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στις 15/04/2024

15.04.2024

«Καλησπέρα σας,

Ενημερωθήκαμε από δημότες ότι συντελείται μεταφορά σταθμευμένων αυτοκινήτων με γερανό επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, λόγω της στάθμευσης των τρόλεϊ, με τον εκπρόσωπο της Τροχαίας να ισχυρίζεται ότι την άδεια για αυτήν την ενέργεια έχει δώσει ο Δήμος Καισαριανής, επικαλούμενος μάλιστα το όνομά μου, καθώς και το όνομα του Δημάρχου κ. Σταμέλου.

Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ και αποτελεί απαράδεκτο γεγονός να αξιοποιείται το όνομά μας χωρίς την έγκρισή μας. Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με το τμήμα τροχαίας Αθηνών ανεπιτυχώς για να σταματήσει άμεσα αυτή η ενέργεια, όπως επίσης επικοινωνήσαμε με το ΑΤ Καισαριανής που δεν είχε λάβει καμία γνώση και παρέπεμψε τον Δήμο σε επικοινωνία με την υπηρεσία σας. Επίσης μετέβη άμεσα αντιπροσωπεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καισαριανής στο σημείο.

Ο Δήμος Καισαριανής έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους τη διαφωνία του για την μεταφορά του τερματικού σταθμού των τρόλεϊ στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, λόγω της επικείμενης εργοταξιακής κατάληψης των έργων της Ελληνικό Μετρό στην οδό Β. Αλεξάνδρου, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την Ελληνικό Μετρό Α.Ε. και τον ΟΑΣΑ, καθώς και εγγράφως (βλ. συνημμένο) προς τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΥ, την Ελληνικό Μετρό Α.Ε. και το Υπουργείο Μεταφορών.

Στο έγγραφο ο Δήμος εκφράζει την απαίτησή του να ολοκληρωθεί το δίκτυο ώστε να επιστρέψει ο τερματικός σταθμός των τρόλεϊ στην πρότερη θέση του, που και κατά τη γνώμη των συγκοινωνιολόγων του ΟΑΣΑ είναι η πλέον ενδεδειγμένη για την αποφυγή της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης που έχει προκαλέσει η απόφαση της αλλαγής από τον ΟΣΥ, όπως και εναλλακτική πρόταση για προσωρινή μεταφορά μέχρι την ολοκλήρωση του δικτύου σε σημείο που δεν θα επιφέρει ανάλογες δυσμενείς συνέπειες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο