περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 20 Ιουλίου | 10:14πμ

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

12.06.2024

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η πρόβλεψη του κινδύνου πυρκαγιών για την Πέμπτη 13-06-2024 εκτιμάται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4) σε περιοχές Δήμων της Αττικής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια όλων των Δασικών Υπηρεσιών Αττικής πλην των περιοχών του Δήμου Κυθήρων που η  πρόβλεψη του κινδύνου πυρκαγιών εκτιμάται ΥΨΗΛΗ  (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3).

Την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές

Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, 
ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.
 
Ο Δήμος Καισαριανής έχει προβεί ήδη στα απαραίτητα μέτρα προστασίας του προσωπικού και αντίστοιχα στις απαραίτητες προσαρμογές της λειτουργίας των δομών του.
 

Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ η εφαρμογή του Μέτρου απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής  περιόδου 2024, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, τις ημέρες εκείνες που ο δείκτης επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού).

Ειδικότερα για τον Δήμο Καισαριανής και για τον οδικό άξονα – οδός Δημήτρη Καραμολέγκου προς Μονή Καισαριανής,  η  απαγόρευση  ισχύει  από  το  πυροφυλάκιο  δασοπροστασίας έως την κορυφή του Υμηττού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο