περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 20 Ιουλίου | 10:27πμ

Πρωινό Παρασκευής στο Summer Camp…

Ώρα 08:00 και η είσοδος του Δημοτικού Σταδίου Καισαριανής «Μ. Κρητικόπουλος» θυμίζει την είσοδο δημοτικού σχολείου, αλλά με μία διαφορά: Στο σχολείο συνήθως οι γονείς προηγούνται. Στην περίπτωσή μας είναι τα παιδιά που βιάζονται να προσέλθουν, λες και ανησυχούν μήπως μείνουν απέξω!

Αυτό είναι το θερινό camp του Δήμου Καισαριανής με τίτλο «Αγκαλιάζω τη Γη». Και μέχρι να συγκεντρωθούν τα παιδιά στο… προαύλιο, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργική τους απασχόληση.

Και με το καθημερινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, υπαίθριο παιχνίδι (στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σταδίου) αλλά και χορό, φιλαναγνωσία, μουσική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι και τραγούδι, η ανυπομονησία των μικρών μας φίλων είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Όμως οι δραστηριότητες δεν εξαντλούνται εδώ: προγραμματίζονται και υλοποιούνται έκτακτες δράσεις όπως επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος. Λίγη ώρα μετά την επίσκεψή μας στο Δημοτικό Στάδιο, τα μεγαλύτερα παιδιά αναχώρησαν για να επισκεφθούν το χώρο εκτελέσεων και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο. Μίλησαν για την  περίπτωση του μικρού Λυκουρίνου, ενώ αμέσως μετά παρακολούθησαν την πρότυπη δουλειά της Β. Σιμάτου που αφορά το «Θέατρο στο Μουσείο» και γνώρισαν την Μικρασιάτισσα  Ασημίνα και την ΕΠΟΝίτισσα Ξένια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο