περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Αναδοχές - Υιοθεσίες
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις Βρεφονηπιακών Σταθμών
Ανακοινώσεις Γυμνασίων - Λυκείων
Ανακοινώσεις Δημοτικών
Ανακοινώσεις Νηπιαγωγείων
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Γυμνάσια - Λύκεια
Δημοτικά Σχολεία
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Ζώα Συντροφίας
Νηπιαγωγεία
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Παιδεία
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου | 10:31μμ

Τι συμβαίνει με τα ξενόγλωσσα των σχολείων;

ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ !!!

Για την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων δημοτικών και γυμνασίων της δεύτερης ξένης γλώσσας προκαλείται εκ νέου πρόβλημα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Ο δήμος με τις υπηρεσίες του και οι δ/ντες των σχολείων είχαμε συντονίσει τη δράση μας για την ΑΜΕΣΗ προμήθεια των ξενόγλωσσων -παρά τη συνολικά προβληματική κατάσταση που ισχύει για τα λειτουργικά των σχολείων μετά την κατάργηση των ΝΠΔΔ των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ- με σχετικό νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αλλάζει εκ νέου η διαδικασία.

Μάλιστα, στον εν λόγω νόμο προβλέπονται μια σειρά ακόμα αντιδραστικές και αντιπαιδαγωγικές ρυθμίσεις που βαθαίνουν την πρόσδεση των σχολείων με τα οικονομικά δεδομένα των δήμων.

Για την αγορά βιβλίων γαλλικής και γερμανικής γλώσσας (για τις Ε’ και ΣΤ’ τάξεις) του δημοτικού σχολείου και ιταλικής γλώσσας του γυμνασίου που λειτουργούν σε δήμους στους οποίους καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές, έχει εφαρμογή η παρ.1 του άρθρου 28 του ν.5056/2023(Α’163), σύμφωνα με την οποία από την 30ή.6.2024 οι αρμοδιότητες των ν.π.δ.δ.«Σχολικές Επιτροπές» της παρ.2 του άρ.103τουν.3852/2010 ασκούνται από τον οικείο δήμο (Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 103660/Β1/12.09.2024) θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:

 1.Εισήγηση Διευθυντή στον Σύλλογο Διδασκόντων για τα κατάλληλα βιβλία. Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων με ορισμό των συγκεκριμένων βιβλίων που θα προμηθευτούν σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και Ορισμός επιτροπής παραλαβής από τον Διευθυντή

2.Επικοινωνία των Διευθυντών με Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης για έγκριση προώθησης παραγγελίας στον εκδοτικό οίκο σύμφωνα με τις παραπάνω αποφάσεις.

3. Αποστολή κόστους παραγγελίας από τις Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης στους Δήμους για έγκριση προώθηση της παραγγελίας στον εκδοτικό οίκο.

4. Αποστολή πίνακα από τον Διευθυντή στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας ή αντίστοιχα Δ/θμιας Εκπαίδευσης, με τα οικονομικά στοιχεία και έκτοτε επικοινωνία Διευθυντών/Εκπαιδευτικών με εκδοτικούς οίκους για τις παραγγελίες.

5.ακολουθεί η παράδοση βιβλίων με αντίστοιχα παραστατικά από τους εκδοτικούς οίκους στην επιτροπή παραλαβής ανά σχολείο και τέλος

6. Η παράδοση όλων των παραστατικών στοιχείων στον Δήμο, για να γίνει η εξόφληση.

Η εκτίμηση της δημοτικής αρχής, όπως κοινοποιήθηκε στο κοινό κείμενο των δημοτικών αρχών Καισαριανής, Ικαρίας, Πετρούπολης, Τυρνάβου, Χαϊδαρίου  για τον τελικό σκοπό της κατάργησης των σχολικών επιτροπών και των προβλημάτων που προκύπτουν επιβεβαιώνεται στο έπακρο!! Στο σύνολό της η σχολική κοινότητας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της και να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση του μορφωτικού δικαιώματος των μαθητών. Θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις εκεί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο