περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Αναδοχές - Υιοθεσίες
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις Βρεφονηπιακών Σταθμών
Ανακοινώσεις Γυμνασίων - Λυκείων
Ανακοινώσεις Δημοτικών
Ανακοινώσεις Νηπιαγωγείων
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Γυμνάσια - Λύκεια
Δημοτικά Σχολεία
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Ζώα Συντροφίας
Νηπιαγωγεία
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Παιδεία
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 28 Μαρτίου | 4:38μμ

Ένα σεμινάριο που –κυριολεκτικά- σώζει ζωές

Πώς αντιδρούμε όταν ένας συνάδελφός μας ξαφνικά «καταρρεύσει»;

Πώς αντιμετωπίζουμε μια αιμορραγία;

Τι είναι η Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και πώς εφαρμόζεται;

Πώς βοηθάμε σε ενδεχόμενο φράξιμο της αναπνευστικής οδού;

Πώς αντιδρούμε σε τσίμπημα από φίδι ή έντομο και πώς τα διακρίνουμε;

Απαντήσεις σε αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα δόθηκαν από τον Ιατρό Εργασίας του Δήμου Ευθύμιο Θανασιά στη διάρκεια τού Σεμιναρίου Παροχής Πρώτων Βοηθειών που έγινε στο χώρο των Συνεργείων, για τους εργαζόμενους των Τμημάτων Πρασίνου και  Τεχνικών Έργων.

Αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά και ζωτικής σημασίας σεμινάριο (το οποίο θα επαναληφθεί για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα) άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής και ιατρός Νικόδημος Κατσαρέλης, τονίζοντας την τεράστια σημασία που έχει –ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον- η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών καθώς από τη στιγμή που θα πάψει η παροχή οξυγόνου στον ανθρώπινο εγκέφαλο, δεν έχουμε περισσότερο από 5 λεπτά προκειμένου να την επαναφέρουμε.

Ο Ευθύμιος Θανασιάς, παρουσιάζοντας με απλό και παραστατικό τρόπο όλες τις σωστές ενέργειες που μπορούν να σώσουν μια ζωή, απέδειξε ότι η παροχή των πρώτων βοηθειών μέχρι να αναλάβουν οι ειδικοί, είναι πολύ πιο απλή υπόθεση απ’ ό,τι ίσως φανταζόμαστε, αρκεί να υπάρχει γνώση και να πρυτανεύσει η ψυχραιμία.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μαρία Αραχωβίτη και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Φάνης Κυπραίος.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο