Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ”, σε συνεργασία με τα Παραρτήματα Καισαριανής των Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ & ΟΑΕΕ καθώς και τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
«Τους κάτω όμως τους κρατάνε κάτω
για να μείνουν επάνω οι επάνω.
Η ποταπότητα αυτών επάνω δεν έχει μέτρο.
Ακόμα κι αν βελτιώνονταν, σε τίποτα
δεν θα ωφελούσε, γιατί είναι άψογο
το σύστημα που έχουν κατασκευάσει:
Εκμετάλλευση και αταξία: κτηνώδες και συνεπώς
ακατανόητο.»
Ο θεατρικός λόγος του Μπρεχτ βαλμένος στα χείλη της Αγίας Ιωάννας, αν και γράφτηκε το 1929-30, αποτυπώνει τη σημερινή πραγματικότητα.
Μέσα από τη μορφή της Ιωάννας, μιας κοπέλας γεμάτης φιλοδοξίες και θρησκευτικό πάθος, ο συγγραφέας φανερώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ηθική και το σύστημα. Η Ιωάννα ξεκινά ως σωτήρας, όμως έρχεται αντιμέτωπη με τον σκληρό κόσμο της αγοράς. Με τους εκπροσώπους της αγοράς, τους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις τους. Όταν η πίστη της Ιωάννας, συναντά την πραγματικότητα της εκμετάλλευσης, η συνειδητοποίηση είναι σπαρακτική.
Την παράσταση προσφέρει η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από ηθοποιούς εργάτες, χειρώνακτες και του πνεύματος, που παράλληλα με τη δουλειά τους κάθε χρόνο ετοιμάζουν μια θεατρική παράσταση που την προσφέρουν δωρεάν στον κόσμο μέσα από Σωματεία, πολιτιστικούς και άλλους φορείς. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 20:00.
Είσοδος ελεύθερη.

