περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Αναδοχές - Υιοθεσίες
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις Βρεφονηπιακών Σταθμών
Ανακοινώσεις Γυμνασίων - Λυκείων
Ανακοινώσεις Δημοτικών
Ανακοινώσεις Νηπιαγωγείων
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Γυμνάσια - Λύκεια
Δημοτικά Σχολεία
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Ζώα Συντροφίας
Νέα Κυλικείων
Νηπιαγωγεία
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Παιδεία
Πολιτική Προστασία
Πράξεις συγχρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε
Πράξεις συγχρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε (2021- 2027)
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

17.02.2026

Ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος συναντήθηκε την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου με τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση στο δημαρχείο της πόλης μας. Παρευρέθηκαν επίσης ο γραμματέας του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόδημος Κατσαρέλης, αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής και κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης της ΝΕΑΡ.

Κατά την συνάντηση ο δήμαρχος επισήμανε την απαίτηση το ιστορικό ντοκουμέντο από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών να ανακτηθεί με ευθύνη του κράτους και να αποδοθεί  στο μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Καισαριανής, στον Δήμο Χαϊδαρίου, καθώς και στο ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ. Ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς αυτήν την κατεύθυνση , όπως και για το υπόμνημα που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού για την απόκτηση του ιστορικού υλικού.

Ο κ. Χαρίτσης από πλευράς του τόνισε πως οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποδοθούν στον ελληνικό λαό και ενημέρωσε τον δήμαρχο πως μόλις γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή τους επικοινώνησε με την κ. Μενδώνη  ώστε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει την πρωτοβουλία και τα τεκμήρια θυσίας του ελληνικού λαού «να μην χαθούν στα συρτάρια κάποιου ιδιώτη».

Κοινός τόπος στη συζήτηση ήταν η καταδίκη του απαράδεκτου βανδαλισμού της πλάκας που ανέγραφε τη θυσία των 200 ηρώων στον χώρο του θυσιαστηρίου, όπου ο δήμαρχος τόνισε πως έχουν ξεκινήσει ήδη ενέργειες αποκατάστασης της φθοράς, όπως και η απαίτηση να ολοκληρωθεί το εμβληματικό έργο αναβάθμισης του χώρου του Σκοπευτηρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο