περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Συνάντηση του Δημάρχου Καισαριανής, Χρήστου Βοσκόπουλου, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασιών με άλλους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, με τους οποίους μπορούν να προκύψουν αμοιβαίες παραγωγικές σχέσεις, άνοιξε τον κύκλο αυτών των συναντήσεων, χθες, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στο Δημαρχείο του Δήμου των Αθηνών.

Η συνάντηση εκτυλίχθηκε σε πολύ φιλικό και συνεργατικό κλίμα και οι δύο Δήμαρχοι έκαναν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, καθαριότητας και θεμάτων που άπτονται της γειτνίασης των δύο Δήμων.

Μερικά από τα ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

  • Η ένταξη του Δήμου Καισαριανής, σε συνεργασία με το Δήμο της Αθήνας, στο σχέδιο της νέας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.). 

Τι είναι οι Στρατηγικές Ο.Χ.Ε. – Β.Α.Α.

Η πολιτική συνοχής 2014-2020 είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της Ε.Ε., με κύριο στόχο τον επαναπροσδιορισμό των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων. Εισάγει τον όρο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με στόχο την καλλιέργεια ολοκληρωμένων πολιτικών που ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας ευρύτερης περιοχής, με σκοπό να διασφαλιστούν συνέργειες στις επενδύσεις που στηρίζονται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία.

Στόχος είναι τα έργα του δομημένου περιβάλλοντος να εντάσσονται σε ένα δομημένο εννοιολογικό δίκτυο, το οποίο υπό προϋποθέσεις δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για έναρξη ή και ενδυνάμωση επιχειρηματικής και όχι μόνο δραστηριότητας.

Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.), αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων χωρικών ενοτήτων. Οι περιοχές αυτές, είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Βάσει του θεσμικού πλαισίου των Ε.Δ.Ε.Τ. και του σχεδιασμού των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις διακρίνονται σε:

Α) Ο.Χ.Ε. για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Β.Α.Α.)

Β) Ο.Χ.Ε. για άλλες χωρικές στρατηγικές

  • Η διερεύνηση της δημιουργίας μιας γραμμής Δημοτικής Συγκοινωνίας από το Σύνταγμα έως την Καλοπούλα, με ενδιάμεσες στάσεις στο νέο μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι και το Σκοπευτήριο.

Πρόκειται για μια γραμμή που θα συνδέει το κέντρο της πόλης με το Αισθητικό Άλσος Καισαριανής, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε αυτό, χωρίς την επιβάρυνση μεμονωμένων οχημάτων των επισκεπτών, με ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος, αναδεικνύοντας έτσι την πόλη ως προορισμό αναψυχής και ιστορικής μνήμης, συνδέοντάς την ταυτόχρονα με άλλα σημεία πολιτισμού της Αθήνας.

  • Η συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος, όπως η προστασία και ανάδειξη του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, του Υμηττού καθώς και η (συν)διοργάνωση φεστιβάλ στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος θα συνεχίσει τις επαφές και συναντήσεις με βασικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών.

 

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο