περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τετάρτη, 17 Απριλίου | 2:18πμ

To παραμύθι της Κυριακής από τη Μαίρη Τσόγκα, ένα διαφορετικό όμορφο τέρας!! Κυριακή 9/2 – 12 μ. – στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σκεφτείτε πως ακόμα κι ένα τέρας, που είναι διάσημο, φοβιστικό, τρανό και …φοβερό μπορεί να ακολουθήσει τα σημάδια των καιρών και να μείνει άνεργο. Και τότε ποια θα ’ναι η τύχη του ή καλύτερα πόση τύχη μπορεί να έχει με μια τόσο τρομακτική όψη; Όσες απορρίψεις και αν έχει, όσα και αν του λένε και το αποπαίρνουν, εκείνο δεν θα το βάλει κάτω. Θα χρησιμοποιήσει τη φωνή του, ένα ιδιαίτερο χάρισμά του και η ζωή του θα αλλάξει. Μόνο που ο φόβος πια θα κυριεύσει εκείνο, μήπως νιώσει ξανά την περιφρόνηση και την απέχθεια όλων όσοι ανακαλύψουν τη δική του αλήθεια….
Πόση αλήθεια μπορούν να αντέξουν οι άνθρωποι; Πόσο τους αρέσει να φαντάζονται τους άλλους και να τους βλέπουν μόνο όπως εκείνοι θέλουν. Κι όταν αποκαλυφθεί η πραγματικότητα ποιοι συνεχίζουν να είναι δίπλα τους, δίπλα στην αλήθεια τους. Αριστουργηματική, εμπνευσμένη τούτη η ιστορία της Μαίρης Τσόγκα. Μια φοβερή αντίθεση, μια γλυκιά φωνή με μια αποκρουστική εμφάνιση δίνει το στίγμα της διαφορετικότητας και της λαθεμένης αντίληψης των πραγμάτων. Συχνά κρίνουμε τους άλλους από την εμφάνισή τους κι αρνούμαστε να δεχτούμε την αλήθεια τους. Όταν όμως τα πράγματα στη ζωή αλλάζουν, πρώτοι εμείς, οι πραγματικοί άλλοι, πρέπει να δεχόμαστε τις αλλαγές.
Μην κρίνεις ποτέ κάποιον επιφανειακά είναι το μήνυμα της ιστορίας. Ζήσε τον άλλο, άκουσέ τον, δέξου τον με τις ιδιαιτερότητές του. Σκέψου πως κανένας δεν έχει γεννηθεί τέλειος και κανένας δεν μοιάζει με τον άλλο. Κι υστέρα ας κοιτάξουμε όλοι μας, λίγο πιο βαθιά ή με τη δεύτερή μας ματιά και ας δούμε τις διαφορές, τις καλές πλευρές και τα ιδιαίτερα χαρίσματα του καθενός που μπορεί να μην έχουν καμιά απολύτως σχέση με την εξωτερική εμφάνιση.
Υπέροχο βιβλίο, εκπληκτική σύλληψη της ιδέας του τέρατος για να δείξει στα παιδιά η συγγραφέας τη μεγάλη διαφορά στην όψη των πραγμάτων με την πραγματικότητα. Η εμφάνιση κόντρα στο χάρισμα, στο συναίσθημα, στην απομυθοποίηση των ρόλων, των στερεοτύπων και των κακώς κείμενων καταστάσεων. Η συνήθεια κόντρα στην αλήθεια.
Με την πολύ ιδιαίτερη εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη.
Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, τις αντιλήψεις, τις ανθρώπινες σχέσεις και στιγμές που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά και γιατί όχι και οι μεγάλοι!
Γιατί και τα «τέρατα» έχουν ψυχή, ανάγκες, αδυναμίες και συναισθήματα!
τηλεφωνήστε στη βιβλιοθήκη για δήλωση συμμετοχής και
ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο