περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου | 6:19μμ

Ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου Καισαριανής όσον αφορά τα προβλήματα της εποχιακής γρίπης και του κορωνοϊού.

Προς ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Καισαριανής, σας παραθέτουμε τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Καισαριανής έως σήμερα και αφορούν τις σχολικές μονάδες, όσον αφορά τα προβλήματα της εποχιακής γρίπης και του κορωνοϊού.

  1. Τηρούμε καθημερινά «απουσιολόγιο» μαθητών,  κατόπιν συνεννόησης και ενημέρωσης των διευθυντών των σχολικών μονάδων.
  2. Έχουμε ενημερώσει τις σχολικές μονάδες να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα καθαριστικά και απολυμαντικά σε κάθε τμήμα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει και η δαπάνη καλύπτεται από τις σχολικές επιτροπές.
  3. Έχουν ενημερωθεί οι καθαρίστριες ώστε να εντείνουν τους καθαρισμούς.
  4. Υπάρχει συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε σε όποια περίπτωση κριθεί απαραίτητο να γίνει άμεση διακοπή μαθημάτων και απολύμανση των χώρων. Ήδη έχει γίνει στο 1ο νηπιαγωγείο.
  5. Σε περίπτωση που αποφασιστεί το κλείσιμο μιας σχολικής μονάδας θα ακολουθήσει απολύμανση της.
  6. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την «ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» Α.Φ. 42 στις 25/2/2020, η  «… προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, χώρων θρησκευτικής λατρείας, καθώς και στην προσωρινή απαγόρευση και αναστολή μετακινήσεων για οποιονδήποτε λόγο του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού και μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών οποιωνδήποτε εκ των ανωτέρω σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων»,αποφασίζεται εκ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και κάθε συναφής και αναγκαία πρόβλεψη για ζητήματα διαχείρισης απουσιών, προθεσμιών, εξετάσεων, υποχρεώσεων υποβολής συναφών δηλώσεων και λοιπών ζητημάτων των φορέων και νομικών προσώπων που τίθενται σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Κιτσέλλης Εμμανουήλ

Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο