Generic selectors
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Ανακοίνωση – απάντηση της Δημοτικής αρχής στον συνδικαλιστή Θεοφάνη Κυπραίο

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ …ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ!

Ο Θεοφάνης Κυπραίος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων, σύλλογος ο οποίος δεν συνεδριάζει, οπότε κι ο Πρόεδρος αποφασίζει μόνος του τις ανακοινώσεις που θα βγάλει. Ο εν λόγω συνδικαλιστής είναι συνεργάτης της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Μέσα στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία, που το σύνολο της κοινωνίας είναι σε πρωτοφανή εγκλεισμό, που απειλείται ότι θεωρούσαμε κερδισμένο έως τώρα: στην πολιτική, στις εργασιακές σχέσεις, στις κοινωνικές σχέσεις, στην οικονομία, ο Κυπραίος χωρίς καμία συναίσθηση των ιστορικών στιγμών που ζει η χώρα, χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, επιλέγει να επιτεθεί στη δημοτική αρχή και στον αντιδήμαρχο Παιδείας προσωπικά.

Διατυπώνει σωρεία ψεμάτων, εκτοξεύοντας παράλληλα αήθεις κατηγορίες και μάλιστα από την θαλπωρή του σπιτιού του, γιατί βλέπετε, ο ίδιος έσπευσε να πάρει κανονική άδεια, όταν όλοι οι συνάδελφοί του στον τομέα καθαριότητας, δίνουν μάχη να κρατήσουν την πόλη καθαρή σε αντίξοες συνθήκες.

Λίγες μέρες πριν μάλιστα, ήρθε το αυτοκίνητο που ζητήσαμε από την Περιφέρεια για να τα βγάλουμε πέρα με τον φόρτο εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» μέσω του οποίου εξυπηρετούμε κατ’ οίκον δεκάδες συμπολίτες μας. Ενώ λοιπόν έχουμε το αυτοκίνητο, μας λείπει ο οδηγός. Ο ίδιος, ο οποίος είναι οδηγός όπως καταλάβατε, πήρε άδεια όπως προαναφέραμε ξεχειλίζοντας από κοινωνική ευαισθησία!

Ο πρόεδρος, του οποίου ολόκληρη η οικογένεια δουλεύει στο δήμο Καισαριανής, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση εν όψει μάλιστα των επικείμενων εκλογών για το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων.

Αλλά τα ψέματα του Κυπραίου δεν θα μείνουν αναπάντητα και η πολιτική αλητεία που επιδεικνύει δεν θα περάσει στο ντούκου!

Ακολουθούν μία προς μία οι απαντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας Μάνου Κιτσέλλη:

Ψέμα Νο1:
Συμβασιούχοι σχολικές καθαρίστριες απασχολούνταν στα σχολεία αλλά και σε κτίρια του Δήμου (δημαρχείο, πνευματικό κ.α.), παραβιάζοντας κάθε όρο των συμβάσεων που έχουν υπογράψει.

Απάντηση:
Η δημοτική αρχή δεν παραβίασε καμία σύμβαση. Σύμφωνα με  ΠΝΠ οι συμβασιούχοι μπορούν να απασχοληθούν σε δημοτικά κτήρια όπως ακριβώς και οι μόνιμες καθαρίστριες του δήμου. Ελέω κορωνοϊού και με τη απουσία των περισσότερων εργαζομένων λόγω αδειών ειδικού σκοπού, είναι φανερό ότι ο δήμος μας προσπαθεί να διατηρήσει την κανονικότητα στις υποχρεώσεις του, εκ των ενόντων. Συναντήθηκα προσωπικά με τις καθαρίστριες και ήταν όλες σύμφωνες πέρα από 2-3 που πρόσκεινται στην παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως και ο Κυπραίος, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ψέμα Νο2:
Οι καθαρίστριες, λέει, δουλεύουν χωρίς να τους έχουν δοθεί τα αναγκαία μέσα για την προστασία τους από την μετάδοση του κορωνοϊού ( μάσκες, γάντια, φόρμες κ.α.). Επίσης, ότι σε επικοινωνία του Σωματείου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο παιδείας και πολιτικής προστασίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μετακύλησε την ευθύνη στις εργαζόμενες που δεν τον ειδοποίησαν! Άθλιο ψέμα είναι επίσης το ότι η νοσηλεύτρια του ΚΑΠΗ παρέχει υπηρεσίες χωρίς μέσα προστασίας. Ρωτήστε την! ή σκεφτείτε ποιος από τους ωφελούμενους που η ίδια εξυπηρετεί και είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα το επέτρεπε!

Απάντηση:
Το να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς, για λογαριασμό σου, το φόβο του άλλου είναι άτιμο και ανήθικο!
Τα μέσα προστασίας τα παρέχουν οι διευθυντές των σχολείων και καλύπτονται από τις σχολικές επιτροπές. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους διευθυντές για θέματα υλικών, καθαριότητας και καθαρίστριες. Η δημοτική αρχή μοίρασε γάντια και μάσκες έγκαιρα. Όποιο θέμα είχε προκύψει, έχει ήδη λυθεί.
Κατά τα άλλα, οι καθαρίστριες δεν δικαιούνται φόρμες (άλλωστε δουλεύουν σε ήδη απολυμασμένο περιβάλλον, τις σχολικές αίθουσες). Δεν καθαρίζουν υγειονομικούς χώρους.
Όλοι οι διευθυντές των σχολείων έχουν ενημερωθεί από το γραφείο παιδείας, ώστε να κάνουν όλες τις συνεννοήσεις (τόπο, χρόνο, υλικά) με τις καθαρίστριες.
Η ενημέρωση προς τους διευθυντές και η οδηγία προς τις καθαρίστριες ήταν: να κάνουν τη δουλειά τους όπως θέλουν και μπορούν οι ίδιες και εφόσον υπάρξει κάποια έλλειψη, να περιμένουν μέχρι την παραλαβή των υλικών! Προσωπικά δεν είχα κανένα παράπονο από καμία καθαρίστρια (πλην εκείνων που πρόσκεινται στην «Λαϊκή Συσπείρωση»). Και γενικά ό,τι μας ζητήθηκε από άδειες, δόθηκε αμέσως σε όλες.

Από τη πρώτη στιγμή εμείς ως δημοτική αρχή προβλέψαμε και κάναμε τις παραγγελίες μας για τα απαραίτητα υλικά, και για οποιαδήποτε καθυστέρηση ασκούμε ιδιαίτερη πίεση στους προμηθευτές και στην Περιφέρεια. Είναι όμως αυτό πεδίο αντιπαράθεσης και αφορμή για αντιπολίτευση; Το αφήνω στην κρίση των πολιτών.

Ψέμα Νο3:
Λέει ο συνδικαλιστής ότι «με απύθμενο θράσος ο αντιδήμαρχος, όχι μόνο είπε ότι χρωστάμε χάρη στη Δημοτική Αρχή που οι εργαζόμενες είναι ακόμα στη δουλειά και πληρώνονται, αλλά επιτέθηκε φραστικά και στον Πρόεδρο του Σωματείου ακριβώς γιατί το σωματείο μας δεν θεωρεί τη δουλειά με δικαιώματα, χάρη, αλλά δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου».

Απάντηση:
Η αναφορά στο ότι «οι καθαρίστριες χρωστάνε στη Δημοτική αρχή το ότι πληρώνονται» είναι παραποίηση των λόγων μου και πολιτική απάτη εκ μέρους του συνδικαλιστή.
Εκείνο που είπα στις εργαζόμενες, ήταν να φτιάξουν το πρόγραμμά τους και να πηγαίνουν στη δουλειά όποτε και όσο  απαιτείται, ώστε να δικαιολογούν το ότι δουλεύουν, σε περίπτωση που το υπουργείο μάς ζητήσει τις παρουσίες τους , διότι βάσει αυτών  και των αιθουσών που καθαρίζουν πληρώνονται. Οι εν λόγω εργαζόμενες μάλιστα, δεν είναι καν υπάλληλοι του δήμου μας. Είναι υπάλληλοι του υπουργείου παιδείας!
Η φραστική επίθεση που μου καταλογίζει ο «έρημος συνδικαλιστής» είναι το ότι, όταν απαίτησε να πάω να τους μοιράσω εγώ τα μέσα προστασίας και να μην περιμένω από την κάθε καθαρίστρια να περάσει να τα πάρει, του απάντησα ότι στη πλάτη μου δεν θα κολλήσει κομματικά ένσημα, οι εκλογές του σωματείου δεν προσφέρονται για πολιτική σπέκουλα, όταν παράλληλα εμείς υπερβαίνουμε εαυτούς για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία!

Ο Θεοφάνης Κυπραίος δεν σταματά στον Αντιδήμαρχο Παιδείας. Απευθύνεται και στη Δημοτική αρχή ζητώντας να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου μας.

Καταρχάς στον δήμο μας δεν έχουμε συμβασιούχους, έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια επ’ αυτού! Συμβασιούχους είχε η προηγούμενη διοίκηση… γιατί άραγε δεν τους «μονιμοποίησε»; Όταν είχε την δυνατότητα να πάρει 83 μόνιμους υπαλλήλους, δεν το έκανε. Γιατί; Είναι απλό. Γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα! Γιατί όταν είσαι η διοίκηση, βλέπεις τα πράγματα αλλιώς!  Ο συνδικαλιστής που ζητά τώρα μόνιμο προσωπικό (γνωστή κομματική επωδός σε κάθε ανακοίνωσή του) όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή πήρε τελικά μόνο 13 εργαζόμενους, δεν είπε λέξη!

Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η προτεραιότητες του Κυπραίου, και των συν αυτώ, είναι μόνο η πολιτική τους επιβεβαίωση και η κομματική τους επιβίωση! Οι εργαζόμενοι ξέρουν, οι πολίτες αντιλαμβάνονται!

Μετάβαση στο περιεχόμενο