περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 03 Ιουνίου | 10:06μμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 10.30 έπειτα από εμπρηστική επίθεση, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο της παλιάς Σκοπευτικής Εταιρείας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.
Η πυρκαγιά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ομάδων Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής και Βύρωνα, τέθηκε υπό έλεγχο μια ώρα μετά. Παρόλα αυτά όταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν άμεσα να προσεγγίσουν τον χώρο καθώς ήταν μπλοκαρισμένες, με καλώδια και άλλα υλικά, όλες οι πόρτες που επέτρεπαν την είσοδο σε αυτόν.
Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως σκοπός της εμπρηστικής επίθεσης ήταν η ολική καταστροφή του χώρου του Σκοπευτηρίου.
Είναι η τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο που στον συγκεκριμένο χώρο γίνεται αντίστοιχη απόπειρα. Παρά τις συστηματικές εκκλήσεις του Δημάρχου προς τις αρμόδιες αρχές το Σκοπευτήριο παραμένει ένας χώρος ασυδοσίας και το σημερινό περιστατικό μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε σε όλους τους τόνους.
Σημειωτέον ότι ο Δήμος Καισαριανής, ένας Δήμος που υποχρηματοδοτείται χρόνια, χωρίς υποδομές και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, και με ακόμα λιγότερο προσωπικό αυτή την στιγμή εξαιτίας της πανδημίας, είναι αδύνατον να αναλάβει την φύλαξη 465 στρεμμάτων.
Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας, ζωντανός θύλακας ιστορικής μνήμης αξίζει την μέριμνα και το σεβασμό του κράτους.
Φτάνει πια με την εγκατάλειψη.
Απαιτούμε την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο