περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 29 Μαρτίου | 12:20πμ

Ανακοίνωση για την αποχώρηση των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Καισαριανής

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Καισαριανής ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2021 αναβλήθηκε λόγω μη προσέλευσης των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, άρα λόγω έλλειψης απαρτίας.

 

Είναι η δεύτερη φορά που οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης απέχουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή από το ανώτατο όργανο διοίκησης της πόλης.

 

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 26ης  Μαΐου οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πρώτη φορά Καισαριανή» και «Ανυπότακτη Καισαριανή», αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν κατάφεραν να πάρουν απόφαση που θα καταδίκαζε τον Δήμαρχο για «ζήτημα συμπεριφοράς», δηλαδή για ένα ζήτημα μη πολιτικό που δεν προβλέπεται και δεν τεκμαίρεται από τον κανονισμό του ΔΣ.

 

Αφού έστησαν λαϊκό δικαστήριο σχετικά με τη δήθεν μετακίνηση αποθήκης της Ένωσης Συλλόγου Γονέων στην κερκίδα του γηπέδου της ΝΗΑΡ ΗΣΤ και ανάγκασαν το σώμα επί τρεις ώρες να ασχολείται εκτός ημερησίας διάταξης με επουσιώδη θέματα και αφού κλιμάκωσαν τις προσωπικές επιθέσεις τους στο πρόσωπο του Δημάρχου αποχώρησαν, μετά τις απαντήσεις που έλαβαν, απαξιώνοντας τα σημαντικά τρέχοντα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δημιουργώντας προβλήματα και απαξιώνοντας εντέλει τη λειτουργία του Δήμου.

 

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» λόγω της 24ωρης Γενικής Απεργίας και προγραμματίστηκε εκ νέου για την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποστέλλει εκ νέου έγγραφο με το οποίο δηλώνει ότι δεν θα παρευρεθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της στη συνεδρίαση, επειδή «τόλμησε» η Διοίκηση να τηρήσει την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ορίζει πως τα Δημοτικά Συμβούλια θα γίνονται με την μορφή τηλεδιασκέψεων και πως επιτρέπονται συναντήσεις εργασίας μέχρι 7 άτομα. Απαιτούν να γίνουν δια ζώσης ειδάλλως ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ.

Ακολουθεί η «Ανυπότακτη Καισαριανή» με την ίδια απαίτηση.

Ακολουθεί η «Συνεργασία Πολιτών» ξανά με αίτημα να γίνει δια ζώσης συνεδρίαση.

Από την  παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή», η οποία απέχει, από τις 26 Μαΐου και μετά,  από τις Οικονομικές και Σχολικές επιτροπές, στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο  έδωσε το παρόν μόνο η επικεφαλής της.

 

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν δυνατόν να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας.

 

Είναι ξεκάθαρο πως η πόλη δεν τους απασχολεί.

Στην ημερήσια διάταξη είναι σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση της πόλης.

Οι πολίτες που ψηφίζουν στις εκλογές, ψηφίζουν για να αντιπροσωπεύονται. Αποχωρήσεις για προσχηματικούς και προσωπικούς λόγους μόνο την πόλη απαξιώνουν.

 

Φαίνεται ξεκάθαρη πλέον η ανίερη συμμαχία τους.

Όλοι μαζί να ακυρώσουν τα θεσμικά όργανα.

Όλοι μαζί εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Όλοι μαζί να ακυρώσουν την προσπάθεια που γίνεται από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συσπειρώθηκαν, πάρα τις ιδεολογικές και προγραμματικές διάφορες, συσπειρώθηκαν για να επιτεθούν στον Δήμαρχο.

Αλλά τελικά επιτίθενται στην πόλη.

 

Είναι  ξεκάθαρο πως δεν έχουν κάτι να πουν και τίποτα να κάνουν για τους πολίτες της Καισαριανής. Μόνο για τον εαυτό τους και τα πολιτικά τους παιχνίδια ενδιαφέρονται πια.

Τα θεσμικά όργανα της πόλης και κατ’ επέκταση οι πολίτες δεν μπορούν να απαξιώνονται  με αυτόν τον τρόπο.

 

Ελπίζουμε σύντομα να αλλάξουν τακτική για το καλό της Δημοκρατίας και της Καισαριανής.

Η Καισαριανή αλλάζει και αυτό δεν μπορεί να το εμποδίσει κανείς.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο