περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Δευτέρα, 13 Μαΐου | 10:40πμ

Δελτίο τύπου: Ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα υποστήριξης λήψης αποφάσεων για το τμήμα Παιδείας της Πόλης.

29.10.2021

Ο Δήμος Καισαριανής αναβαθμίζεται ψηφιακά και χρησιμοποιεί νέα τεχνολογικά εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων, ο Δήμος Καισαριανής αξιοποίησε, για πρώτη φορά, ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα υποστήριξης λήψης αποφάσεων για το τμήμα Παιδείας της Πόλης.

Ο Δήμος Καισαριανής περιλαμβάνει 22 σχολεία με πάνω από 3.000 μαθήτριες και μαθητές. Με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό που αγγίζει τις 190.000 € και έκδηλες τις προκλήσεις της πανδημίας, η ανάγκη της βέλτιστης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων, για την διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης ήταν επιτακτική.

Το τμήμα Παιδείας του Δήμου μας ένωσε τις δυνάμεις του με την Dataphoria, την πρώτη “data-for-good” νεοφυή επιχείρηση στην Ελλάδα, με στόχο τη χρήση δεδομένων για το κοινωνικό καλό. Αξιοποιήθηκαν οι υπάρχουσες λύσεις της εταιρείας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τμήματος Παιδείας του δήμου μας με στόχο την ανάλυση όλων των δεδομένων που αφορούν στη διαχείριση των σχολείων, σε επίπεδο στρατηγικό, οικονομικό και τεχνικό.

Πλέον, η διεύθυνση Παιδείας έχει πρόσβαση σε έναν “πύργο ελέγχου”, με live προβολή της κατάστασης των σχολείων και των αναγκών.

Από τις πρώτες εβδομάδες αξιοποίησης της πλατφόρμας, μειώθηκαν σημαντικά οι χρόνοι απόκρισης στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών και βελτιώθηκε ο συντονισμός με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων, ενώ παράλληλα εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα για τη χάραξη μελλοντικής στρατηγικής στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της διάθεσης των κονδυλίων ανά σχολείο.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάνος Κιτσέλλης δήλωσε: “Προχωράμε σε ενέργειες που οδηγούν στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος εκπαίδευσης για τους 3,000 μαθητές και τους 400 εκπαιδευτικούς του Δήμου μας.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε δείγμα της εφαρμογής στο παρακάτω σύνδεσμο :

https://youtu.be/963o0TxBIaM.

Μετάβαση στο περιεχόμενο