περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 22 Ιουνίου | 11:21μμ

Η Καισαριανή επιδιώκει την φιλία των λαών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας

17.12.2021

Στον Bülent Tanik, πρώην Δήμαρχο της πόλης Τσάνκαγια της Άγκυρας και πρόεδρο του «Συλλόγου για την Ειρήνη και την Επικοινωνία στο Αιγαίο», απονεμήθηκε το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» από την ελληνική οργάνωση «Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης», (ΠΑΔΟΠ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Το βραβείο δόθηκε στον Τούρκο ακτιβιστή της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το 2020, με καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας, ως αναγνώριση των προσπαθειών του να θεμελιώνει και να διατηρεί γέφυρες φιλίας και αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών του Αιγαίου.

Μετά τη βράβευση, ο Bülent Tanik και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πρώην βουλευτής, Zeynep Altıok-Akatlı, επισκέφθηκαν τον Δήμο Καισαριανής και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, Χρήστο Βοσκόπουλο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συγγραφέας, Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάϊρον» για τον Φιλελελληνισμό και τον Πολιτισμό και Πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ, Πάνος Τριγάζης.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα φιλίας και αλληλεγγύης, έγινε αναφορά στον ρόλο της διπλωματίας των πόλεων. Οι πόλεις, ως η πλησιέστερη μορφή διοικητικής οργάνωσης στο λαό και την κοινωνία, έχουν τη δυνατότητα μέσα από το διάλογο να παρέμβουν και να εξομαλύνουν εθνικές πολιτικές. Η συνεργασία δεκάδων δήμων μεταξύ τους σε μια σειρά από τομείς δύναται συχνά να αλλάξει το κλίμα σε διπλωματικό επίπεδο.

Οι Tanik και Altıok-Akatlı κάλεσαν τον Δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο, στη Σμύρνη, όπου βρίσκεται και η έδρα του «Συλλόγου για την Ειρήνη και την Επικοινωνία στο Αιγαίο». Οι τρεις τους συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την φιλία των λαών Ελλάδος και Τουρκίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας, μακριά από εθνικιστικές υστερίες και λογικές πολέμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο