περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 13 Ιουλίου | 3:05πμ

Έτος Κλιματικής Αλλαγής Δήμου Καισαριανής 2022

Ο Δήμος Καισαριανής ανακηρύσσει το 2022 ως «Έτος Κλιματικής Αλλαγής» για τα σχολεία της πόλης και σχεδιάζει ένα σύνολο δράσεων με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Καισαριανής συμμετέχει ενεργά μέσα και από την παρουσία του στον ΣΠΑΥ, στον σχεδιασμό του «Υμηττός Trail», ενός συνόλου μονοπατιών που στοχεύει στην ευρωπαϊκή πιστοποίηση και άρα ένταξη των διαδρομών στον ευρωπάϊκό χάρτη περιπατητικού τουρισμού.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή εξασφάλισε μέσω του ΟΦΥΠΕΚΑ χρηματοδότηση για τον επανασχεδιασμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, Μάνος Κιτσέλλης παρέλαβε τη σκυτάλη για την διοργάνωση εντός του 2022 της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών στην Καισαριανή, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στη χώρα, αλλά και την περεταίρω γνωριμία των δημοτών αλλά και των κατοίκων της πρωτεύουσας με το βουνό και τη φύση.

Η θεσμοθέτηση του Έτους Κλιματικής Αλλαγής στοχεύει στην εμπλοκή των μαθητών της πόλης στο σύνολο των δράσεων και των προγραμμάτων, με στόχο να εξοικειώσουν τα παιδιά με το βουνό, να το αγαπήσουν, να μάθουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται εκεί και πως μπορούν να το προστατεύουν.

Μερικές από τις δράσεις θα είναι:

– σειρά ομιλιών στα σχολεία αλλά και σε ημερίδα στο Δημαρχείο από ειδικούς διάφορων τομέων και ειδικοτήτων

– μια πρόσκληση προς όλα τα σχολεία να υλοποιήσουν ένα project με θέμα την κλιματική αλλαγή

– υιοθέτηση μονοπατιών από σχολεία και δέντρων από μαθητές, σε μια προσπάθεια να εμπλακούν τα παιδιά συναισθηματικά με το βουνό και να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα και την προστασία του

– επισκέψεις των σχολείων στο βουνό, όπου οι μαθητές θα υλοποιήσουν δράσεις στο πεδίο

– μια μεγάλη εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής, με στόχο να τιμήσουμε τη μνήμη του 20χρονου Καισαριανιώτη εθελοντή δασοπυροσβέστη, Δημήτρη Καραμολέγκου, που έχασε τη ζωή του παλεύοντας με τις φλόγες, στην πυρκαγιά του 1998, προσπαθώντας να προστατεύσει το βουνό.

Ήδη οι πρώτες δράσεις ξεκίνησαν με την επίσκεψη μαθητών και καθηγητών του 2ου Γυμνασίου, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και μαθητών του 3ου δημοτικού σχολείου Καισαριανής.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το βουνό, περπάτησαν στα μονοπάτια του, μάθανε κανόνες συμπεριφοράς στο περιβάλλον του βουνού, ενημερώθηκαν για το πως πρέπει να προετοιμάζονται για μία πεζοπορία, τι σημαίνει φωτιά στο βουνό και τι πρέπει άμεσα να κάνουν. Επίσης ξεναγήθηκαν στα ιστορικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος.Οι ενημερώσεις γίνανε από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας, Μάνο Κιτσέλλη και τους υπεύθυνους της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας, κους Σάκη Εξαρχόπουλο και Αντώνη Νομικό.

#καισαριανή

#Υμηττός#

κλιματικηαλλαγη

Μετάβαση στο περιεχόμενο