περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Πόσο θα συνεχίζει να κοστίζει στην Καισαριανή η «επανάσταση» και το μίσος;

23.02.2022

Μία ημέρα μετά την προβολή σε όλο τον ελληνικό ηλεκτρονικό τύπο της μελέτης για τη μεγάλη ανάπλαση της πλατείας της Καισαριανής, η πόλη μας, με υπαιτιότητα  κάποιων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έχασε τη δυνατότητα να αποκτήσει δύο νέες παιδικές χαρές αξίας 300.000€.

Χτες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το σώμα κλήθηκε να εγκρίνει έργο αναβάθμισης 2 παιδικών χαρών, με χρηματοδότηση 300.000€ από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, εντός του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Στον ΣΠΑΥ συμμετέχουν 11 Δήμοι γύρω από τον Υμηττό, για τους οποίους ο Σύνδεσμος αξιοποίησε την πρόσκληση ΑΤ06 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ., εξασφαλίζοντας περαιτέρω χρηματοδότηση από αυτή που ο κάθε Δήμος διεκδικεί με βάση το πλαφόν. 

Προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου ήταν η παραχώρηση της διαχείρισης, και συνεπώς της συντήρησης και κυρίως της ευρωπαϊκής πιστοποίησης των παιδικών χαρών στο Σύνδεσμο για πέντε έτη, χωρίς αυτό να θίγει τα δικαιώματα κυριότητας για τον Δήμο μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα διατηρούσε επίσης το δικαίωμα να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή την άρση της παραχώρησης.

Όλες οι πόλεις-μέλη του ΣΠΑΥ ενέκριναν την χρηματοδότηση, εκτός από την Καισαριανή. Το έργο ψηφίστηκε από τις παρατάξεις «Καισαριανή Τώρα» και ‘’Συνεργασία Πολιτών’’ καθώς και από την ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο κ. Καγιαμπάκη και καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής’’, ’Πρώτη Φορά Καισαριανή’’ και ‘’Ανυπόταχτη Καισαριανή’’, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί με 14 ψήφους ΚΑΤΑ και 12 ΥΠΕΡ.

Οι παρατάξεις ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής’’ και ‘’Ανυπόταχτη Καισαριανή’’ καταψήφισαν το έργο με βασικό επιχείρημα την αναχαίτιση της επέλασης του καπιταλιστικού κεφαλαίου στην πόλη μας.

Η επικεφαλής της παράταξης ‘’Πρώτη Φορά Καισαριανή’’ Γεσθημανή Γραφίδου, απέρριψε ένα έργο αξίας 300.000€ χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, αιτιολογώντας την αρνητική της ψήφο με βασικό επιχείρημα μια υποτιθέμενη «Μακιαβελική στάση» του Δημάρχου, ο οποίος κατά την κυρία Γραφίδου αιφνιδιάζει διαρκώς το Δημοτικό Συμβούλιο με προτάσεις της τελευταίας στιγμής. Οι παρατάξεις είχαν ενημερωθεί μια εβδομάδα πριν το ΔΣ για το έργο.

Αυτές οι τοποθετήσεις μπορεί να εξυπηρετούν τις προσωπικές ή τις παραταξιακές αφηγήσεις του καθενός, δεν εξυπηρετούν όμως την πόλη.

Το έργο της Δημοτικής Αρχής ενοχλεί κάποιους και τους ξεβολεύει.

Όσοι νοιάζονται την πόλη και θέλουν το καλό της το αποδεικνύουν με τις αποφάσεις τους.

Οι αποφάσεις αυτές καταγράφονται στα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων και θα μείνουν για πάντα στη ιστορία της πόλης.

Οι πολίτες και ξέρουν και κρίνουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο