περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 13 Ιουλίου | 3:47πμ

Δήμος Καισαριανής και ΣΠΑΥ οχυρώνουν το Δάσος Καισαριανής και το αστικό πράσινο της πόλης

Εδώ και εβδομάδες η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καισαριανής εκτελεί εργασίες καθαρισμού των χώρων αστικού πρασίνου.

Μετά την κακοκαιρία «Ελπίς» και τις τεράστιες ζημιές που υπέστη το πράσινο της πόλης, παρά την περισυλλογή κλαδιών δύο φορές από εξειδικευμένο συνεργείο με ειδικό εξοπλισμό, ο όγκος των κλαδιών στην πόλη εξακολουθούσε να είναι μεγάλος.

Τις επόμενες ημέρες η συλλογή των κλαδιών από τους χώρους αστικού πρασίνου ολοκληρώνεται, μετά από τεράστια προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ο Δήμος μας φροντίζει για τον καθαρισμό του Δάσους Καισαριανής.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται επίσης ο καθαρισμός πέριξ του βλητικού σταθμού και δημιουργείται γραμμή άμυνας για την Καισαριανή, σε ένα σημείο υψηλής επικινδυνότητας, λόγω των πεσμένων δέντρων και των σπασμένων κλαδιών αλλά και της ιδιαιτερότητας της περιοχής. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς, εκτεταμένες κλαδεύσεις και απομάκρυνση της επικίνδυνης βιομάζας από το βουνό.

Εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται και στον λόφο του Σταυρού στον κεντρικό Υμηττό.

Στα μέσα Ιουνίου συνεργείο του ΣΠΑΥ σάρωσε την περιφερειακή Υμηττού από την πεζογέφυρα του Καρέα μέχρι την είσοδο της Αττικής Οδού στην Καισαριανή, απομακρύνοντας πλαστικά απορρίμματα, γυαλιά, ζάντες αυτοκινήτων, λάστιχα, ακόμα και στρώματα.

Πρόκειται για υλικά που όχι μόνο επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το βουνό αλλά αποτελούν μεγάλη απειλή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι Δέκα Δήμαρχοι των Δήμων – Μελών του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού έδειξαν έμπρακτα ότι είναι ενωμένοι απέναντι στον κοινό στόχο που είναι η διατήρηση του πράσινου χαρακτήρα του Υμηττού, η διασφάλιση της ακεραιότητάς του, η προστασία του και η αναβάθμισή του στις συνειδήσεις και στις καθημερινές συνήθειες των πολιτών.

Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Γεν. Γραμ. Δασών Κωνσταντίνου Αραβώση, του Γεν. Διευθ. Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος Βαγγέλη Γκουντούφα και του Δασάρχη Πεντέλης Θανάση Ρέππα, οι δέκα δήμαρχοι εξέθεσαν τα εκκρεμή ζητήματα, τις ιδιαιτερότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους (υλικό & ανθρώπινο δυναμικό), το ελλιπές νομικό πλαίσιο και τις αλλαγές που απαιτούνται.

Ο Δήμος Καισαριανής, παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα, δεν θα πάψει να φροντίζει το αστικό πράσινο και το Δάσος Καισαριανής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο