περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Δευτέρα, 13 Μαΐου | 10:01πμ

Ενέργειες δικτύωσης, πρωτοβουλίες για συνέργειες, Ενεργειακή Κοινότητα

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί για να εξασφαλίσει υποστήριξη για το έργο του Δήμου συνάντησε πρόσφατα τον Αντιπεριφερειάρχη κο Γιώργο Βλάχο με τον οποίο συζήτησαν θέματα προτεραιότητας για την Καισαριανή.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Γιώργο Βλάχο

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε επίσης με την κα Μαρία Βασιλάκου, Αντιδήμαρχο της Βιέννης, με την οποία συζήτησαν για την πρωτοβουλία του Δημάρχου να ιδρύσει ένα πανευρωπαϊκό «Δίκτυο Πόλεων ενάντια στον Φασισμό», αλλά και ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Καισαριανής, πιθανές συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητήματα πράσινης ανάπτυξης, πολεοδομικές παρεμβάσεις για βελτίωση της προσβασιμότητας και άλλα.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, με την κα Μαρία Βασιλάκου, Αντιδήμαρχο της Βιέννης

Οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου για δικτύωση και συνεργασίες αποφέρουν καρπούς, με αποκορύφωμα την πρόσφατη υπερψήφιση από τρείς δήμους πλέον (Χολαργος-Παπαγου, Δάφνη-Υμηττός & Καισαριανη) της πρότασής του για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας. Η Κοινότητα μπορεί να προχωρήσει προς υλοποίηση.

Απώτερος σκοπός της ενεργειακής κοινότητας είναι αφενός η απομείωση ή εκμηδένιση του ενεργειακού αποτυπώματος και αφετέρου την ενεργειακή αυτονόμηση των δημοτικών κτιρίων.

Οι ενεργειακές κοινότητες δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να αυτονομηθούν ενεργειακά και να παράξουν ενέργεια προς όφελος των δημοτών τους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ικανοποίηση τέτοιων αναγκών. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ενέργειας θα γίνει μέσω τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στις στέγες όλων των δημοτικών κτιρίων, θα καλύψει τις ανάγκες κατανάλωσής τους και βάση σχεδίου θα τις ξεπεράσει. Εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα τοποθετηθούν και σε άλλους επιλεγμένους χώρους. Η πλεονάζουσα ενέργεια, η οποία για το Δήμο Καισαριανής υπολογίζεται στα 3 megawatt, θα αξιοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των 80 νοικοκυριών που υπολογίζεται ότι δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (ο μέσος ημερήσιος όρος κατανάλωσης ενός νοικοκυριού ανέρχεται στα 100 watt).

Μετάβαση στο περιεχόμενο