περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου | 7:36μμ

Μίκης Θεοδωράκης “Άξιον Εστί”

«Ένας Χρόνος Απουσίας»: Διάλεξη του Μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη, για το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί».

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Καισαριανής, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 2022, στις 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης μοιράζεται την γνώση και την προσωπική του προσέγγιση πάνω στο έργο, σε μια διάλεξη διάρκειας μιάμισης ώρας, χρησιμοποιώντας μουσικά παραδείγματα απο το έργο, με προβολές αποσπασμάτων συναυλιών και ντοκουμέντων απο το προσωπικό αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη και το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το εμβληματικό έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στις 19 Οκτωβρίου 1964, στη σκηνή του θεάτρου «Rex – Μαρίκα Κοτοπούλη». Τα αφηγηματικά κομμάτια εκτέλεσε ο σπουδαίος Μάνος Κατράκης, η ποιητική σύνθεση ήταν του Οδυσσέα Ελύτη ενώ την ετκέλεση του τραγουδιστικού μέρους ανέλαβαν ο Γγρηγόρης Μπιθικώτσης, εκρποσωπόνταε το λαίκό τραγούδι, ο ψάλτης Θεόδωρος Δημήτριεφ και η Μικτή Χορωδία της Θάλειας Βυζαντίου.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο σταθμό του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ένα λαϊκό ορατόριο για βαρύτονο, λαϊκό τραγουδιστή, αφηγητή, λαϊκή ορχήστρα, συμφωνική ορχήστρα και χορωδία.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο