περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 13 Ιουλίου | 4:14πμ

Αναβάθμιση γεωτρήσεων Δήμου Καισαριανής

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος αναβάθμισης δημοτικών υποδομών, ο Δήμος Καισαριανής ολοκληρώνει ένα έργο πνοής.

Σε μια περίοδο που το κόστος ενέργειας και υδροδότησης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, η Δημοτική Αρχή ολοκληρώνει ένα έργο υποδομών, στο πλαίσιο του συνολικού της σχεδιασμού για ενεργιακή αυτονόμηση και μείωση εξόδων που έθεσε σε εφαρμογή με την ανάληψη των καθηκόντων της, το Σεπτέμβριο του 2019.

Μετά από δεκαετίες, αναβαθμίζει τον τεχνολογικό εξοπλισμό των δύο γεωτρήσεων, τοποθετώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, με απώτερο σκοπό αφενός τη μείωση ενεργειακού κόστους λειτουργίας τους και αφετέρου τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοτικότητά τους.

Μετά την αναβάθμιση της γεώτρησης πλησίον της Κατεχάκη, η οποία ήδη αποδίδει καρπούς, τώρα αναβαθμίζεται η γεώτρηση επί της οδού Δερβενακίων, η οποία μέχρι τώρα τροφοδοτεί το πάρκο του Σκοπευτηρίου μέχρι το ύψος του μνημείου και το αντλιοστάσιο κοντά στο πάρκιγνκ του γηπέδου «Μιχάλης Κρητικόπουλος», συντηρώντας έτσι το πράσινο επί της οδού Ανατολικής Θράκης.

Απώτερος σκοπός της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, Χρήστου Βοσκόπουλου, είναι η αναβάθμιση των 2 γεωτρήσεων της πόλης και η ανάπτυξη του τροφοδοτικού τους δικτύου μειώσουν δραστικά τα 80 ρολόγια της ΕΥΔΑΠ που τόσες δεκαετίες χρησιμοποιούνται για την ύδρευση δημοτικών κτιρίων και πάρκων, με δυσβάσταχτο κόστος στο Δημοτικό προϋπολογισμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά στοιχεία από τη λειτουργία της γεώτρησης πλησίον της Κατεχάκη:

Εδώ και ένα μήνα η γεώτρηση στο Βλητικό Σταθμό δουλεύει 2,5 ώρες ημερησίως και δίνει 55 κυβικά νερό, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του Βλητικού.

Πριν τη αναβάθμιση, η ανλτία λειτουργούσε 6 ώρες, παρέχοντας 360 κυβικά νερό, ενώ ο Βλητικός χρειαζόταν μόνο 60.

Χάρη στη νέα τεχνολογία, η αντλία λειτουργεί λιγότερες ώρες, καταναλώντας έτσι πολύ λιγότερο ρεύμα, το κόστος του οποίου έχει εκτιναχθεί, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ακριβώς την ποσότητα νερού που χρειάζεται ο σταθμός.

Το σύνολο εξοικονόμησης σε χρήματα, με τις τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί σε 33.610,9 € ενώ δεν σπαταλώνται πλέον 300 κυβικά νερό ημερησίως.

Μια επιπλέον εξοικονόμηση της τάξεως του 20% εξασφαλίζεται λόγων του πίνακα inverter. Η ορθή χρήση και πρακτική θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία των αντλιών κατά τις βραδινές ώρες, όταν το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι χαμηλότερο, με την εφαρμογή του βραδινού ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέσω των δύο αυτών γεωτρήσεων υδροδοτούνται το Νεκροταφείο Καισαριανής, η περιοχή του Βλητικού Σταθμού, το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», η Μονή του Αγίου Ιωάννη, το Δημοτικό Πάρκο «Τα Ξύλινα», το Πάρκο της οδού Ανατολικής Θράκης και εν μέρει το Πάρκο του Σκοπευτηρίου.

Βαδίζουμε στο μέλλον και τη νέα πραγματικότητα με ολοκληρωμένο πλάνο και έργα υποδομής.

Η Καισαριανή αλλάζει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο