περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 16 Ιουνίου | 12:09πμ

Η Καισαριανή μπαίνει στο χάρτη του περιπατητικού τουρισμού!

Η σήμανση του μονοπατιού «Καισαριανή Trail»

Το είπαμε και το κάναμε.

Πριν 4 χρόνια εξαγγήλαμε ότι έχουμε όραμα ανάπτυξης για την πόλη.

Όραμα βιώσιμο, βασισμένο στα μεγάλα πλεονεκτήματα της Καισαριανής: την ιστορία της και το βουνό!

Σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΠΑΥ και χάρη στην πολύτιμη συμβολή της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού, κατορθώσαμε να εγκανιάσουμε ένα πρόγραμμα χάραξης μονοπατιών στον Υμηττό που αξιώνουν ευρωπαϊκής πιστοποίησης, χωρισμένο σε 12 μοναδικές διαδρομές, με πρώτη (και καλύτερη) το «Καισαριανή Trail».

Το σύνολο των μονοπατιών «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» στόχο έχει να λειτουργήσει ως ένας μηχανισμός προστασίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του Υμηττού και του πολιτισμικού και φυσικού του πλούτου.

Το βουνό και τα μάτια μας

Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, σε κλίμα αληθινής συγκίνησης εγκαινιάσαμε τα πρώτα 15 χλμ. του μονοπατιού «Καισαριανή Trail» στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής, κάνοντας την αρχή για αυτό το εμβληματικό έργο στον χώρο του φυσιολατρικού τουρισμού που φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας και ποδηλασίας, με τα συνολικά 100 χιλιόμετρα μονοπατιών που θα παραδοθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής, Πρόεδρος της ΠΟΥ και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, Μάνος Κιτσέλλης κάνει την αποκάλυψη του μονοπατιού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά

Την παρουσίαση του έργου έκαναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής, Πρόεδρος της ΠΟΥ και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, Μάνος Κιτσέλλης, ο οποίος μαζί με την ομάδα της ΠΟΥ αποτελούν τους εμπνευστές του σχεδιασμού των μονοπατιών.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο περπατούν παρέα με τους καλεσμένους τους

Παρόντες στην συγκινητική εκδήλωση ήταν οι μαθητές των Γυμνασίων της Καισαριανής, τρεις Ολυμπιονίκες, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, η Δασάρχης Πεντέλης κ. Κύρκου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό.

Οι μαθητές των Γυμνασίων της Καισαριανής
Μετάβαση στο περιεχόμενο