περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου | 12:34μμ

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης & Σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην καρδιά του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Γιώργος Αμυράς επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής, κου Χρήστου Βοσκόπουλου, του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, κου Μάνου Κιτσέλλη, της Προέδρου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), κας Μαρίας Παπαδοπούλου και του Γενικού Διευθυντή του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. κου Γιάννη Μητσόπουλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την επικείμενη έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δήμου Καισαριανής.

Από αριστερά προς δεξιά: ο Γενικός Διευθυντής του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. κος Γιάννης Μητσόπουλος, ο Αντιδημάρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογίας, κος Μάνος Κιτσέλλης, η Πρ’οεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), κα Μαρία Παπαδοπούλου, ο Δήμαρχος Καισαριανής, κος Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κος Γιώργος Αμυράς έξω από το υπάρχον κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, χρηματοδοτείται από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., ο οποίος θα είναι συνδιαχειριστής του φορέα, σε συνεργασία με το Δήμο Καισαριανής και τη Φιλοδασική ‘Ένωση Αθηνών. Στόχος του έργου είναι ο επανασχεδιασμός του υπάρχοντος Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και η δημιουργία ενός Σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Η ομάδα συζητά υπό το άγρυπνο βλέμμα της πανίδας της περιοχής

Στους χώρους των δύο κτιριών, τα οποία έχουν παραχωρήσει στο Δήμο Καισαριανής η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και το Δασαρχείο, θα φιλοξενηθούν Κέντρο Εκπαίδευσης μαθητών και Κέντρο Ενημέρωσης των επισκεπτών του Υμηττού.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης οι χιλιάδες μαθητές που επισκέπτονται το βουνό θα μπορούν να ενημερωθούν για αυτό με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, όπως tablet, αλληλεπιδρώντας με τα νέα αυτά εργαλεία εκπαίδευσης.

Με αυτό τον τρόπο, οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών θα αποκτήσουν μια ακόμη στέγη και μάλιστα με ενεργό συμμετοχή του Δήμου.

Ο Υφυπουργός Αμυράς με τον Δήμαρχο Βοσκόπουλο ανυπομονούν να δουν το έργο να ολοκληρώνεται

Στο Κέντρο Ενημέρωσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χλωρίδα και πανίδα του Υμηττού, για το σχεδιασμό των 12 μονοπατιών του «Υμηττός Trail» και φυσικά για το «Καισαριανή Trail» το οποίο ξεκινά από εκεί κοντά. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, εκτός από τα σύγχρονα, τεχνολογικά μέσα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα διαθέτει χάρτες και έντυπο ενημερωτικό υλικό, τόσο για τον Υμηττό όσο και για το «Καισαριανή Trail».

Το πανέμορφο Δάσος Καισαριανής

Στον ανοιχτό χώρο μπροστά από τα δύο κτίρια θα δημιουργηθεί, με σεβασμό στο τοπίο και το περιβάλλον, ένας υπαίθριος χώρος ενημέρωσης για τους διερχόμενους περιπατητές.

Η περιοχή γύρω από τη Μονή αποτελεί γνωστό καταφύγιο για πολλές αδέσποτες γατούλες, τις οποίες οι εθελοντές φιλόζωοι φροντίζουν με επιμέλεια και αγάπη

Η Καισαριανή αλλάζει, αγαπάει το δάσος της και το προστατεύει.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο