περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 29 Μαρτίου | 6:01μμ

“Χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Εθελοντισμό;”: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος συμμετείχε την Κυριακή, 4/12/2022, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με τίτλο: “Χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Εθελοντισμό;”

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος απονέμει το βραβείο στους εκπροσώπους της Ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής για το εθελοντικό τους έργο

Μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτο, Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης και τον Δήμαρχο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλο εκπροσώπησαν τον ΣΠΑΥ στην εκδήλωση και στην βράβευση του Συνδέσμου για την υποστήριξή που παρέχει ο ΣΠΑΥ στις Εθελοντικές Ομάδες όλων των Δήμων του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ομάδες εθελοντών βραβεύτηκαν για την εθελοντική τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Μεταξύ αυτών ήταν και η ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής. Το βραβείο έδωσε στους εκπροσώπους της Ομάδας ο ίδιος ο Δήμαρχος Καισαριανής. Στη σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, αφού συνεχάρη όλες τις Εθελοντικές Ομάδες του Υμηττού αναφέρθηκε στον Δημήτρη Καραμολέγκο και στην ηρωική του αυτοθυσία στο βωμό της προστασίας του βουνού.

Η ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής αποτελεί πρότυπο εθελοντικής δράσης, με ορατό έργο εδώ και δεκαετίες και τεράστια συμβολή στην προστασία του Δάσους Καισαριανής και του Υμηττού γενικότερα.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι «Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Κανένας Δήμος δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά του, αν δεν έχει την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας των πολιτών. Οι εθελοντές έχουν αποδείξει πολλές φορές, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, τη σημαντική συμβολή τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασής του

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμαρχος κάλεσε όλους του Καισαριανιώτες και ιδιαίτερα του νέους να πλαισιώσουν τις Ομάδες Εθελοντισμού του Δήμου και να διαδώσουν τις αξίες του εθελοντισμού και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης σ’ όλους τους κατοίκους της Καισαριανής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο